Adriana
Publicat în 27 martie 2013, 13:07 / 130 elite & idei

Lucian Isar: Romania va profita de pe urma crizei din Cipru

Lucian Isar: Romania va profita de pe urma crizei din Cipru
+ Observator

Romania are de profitat de pe urma crizei din Cipru.

In ciuda pierderilor financiare suferite de anumiti deponenti de origine romana si a costurilor suplimentare suferite de altii in restructurarea si parcarea in alte jurisdictii a vehicolelor de investitii, economia Romaniei va avea de cistigat.

Episodul Cipriot al crizei europene va repozitiona in mentalul investitorilor economiile diferitelor tari.

Tarile cu modele economice in care ponderea economiei financiare este importanta au de suferit in comparatie cu cele cu o pondere mai ampla a economiei reale. Pe acceasi tema in “Construcţia macroeconomiei reale este soluţia pentru creşterea economică”.

http://lucianisar.com/media/constructia-macroeconomiei-reale-este-solutia-pentru-cresterea-economica/

Romania este in continuare o destinatie importanta pentru investitii directe in productie si pentru monetizarea resurselor.

Pe fondul acestor repozitionari iminentele tranzactii (IPO si SPO) si vinzarile de active din vaiatele forme de restructurare au sansa de a genera o cerere importanta.

imagine de pe exdigest.com
Articol publicat pe www.lucianisar.com

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe