Bogdan Daradan
Publicat în 20 septembrie 2012, 18:55 / 193 elite & idei

Lucinda Creighton: Integrarea Republicii Moldova în U.E. este un proces lung şi anevoios

Lucinda Creighton: Integrarea Republicii Moldova în U.E. este un proces lung şi anevoios

Agenda privind integrarea în Uniunea Europeană este una lungă și anevoioasă, dar Republica Moldova are alături parteneri care vor munci împreună pentru atingerea obiectivelor propuse, a spus reprezentantul Preşedenţiei OSCE, Lucinda Creighton într-o vizită la Chişinău. Oficialul european s-a întâlnit cu premierul Vlad Filat, potrivit publicaţiei moldova.org.

Vlad Filat a precizat că mizează pe suport în procesul de integrare în Uniunea Europeană, având în vedere că Irlanda va deține în 2013 Președinția Uniunii Europene, scrie într-un comunicat al guvernului.

„Anul viitor este unul decisiv pentru noi, deoarece ne propunem ca, până la Summit-ul Parteneriatului Estic, să finalizăm negocierile asupra Acordului de Asociere, Acordului de Liber Schimb, precum și implementarea Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize”, a spus Vlad Filat.

Lucinda Creighton a punctat faptul că agenda privind integrarea în Uniunea Europeană este una lungă și anevoioasă, dar Republica Moldova are alături parteneri care vor munci împreună pentru atingerea obiectivelor propuse.

Oficialul european a apreciat progresele înregistrate în cadrul negocierilor oficiale în formatul 5+2. Creighton a menționat că au fost făcuți mai mulți pași importanți şi că prin discuții permanente și sporirea încrederii, pot fi înregistrate progrese semnificative.

Agenda oficialului european este una încărcată. Creighton se va întâlni cu preşedintele Nicolae Timofti, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Iurie Leancă şi cu viceprim-ministrul pentru reintegrare Eugen Carpov. Apoi, va pleca la Tiraspol pentru o întrevedere cu şefa de externe Nina Ştanski.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe