Bogdan Daradan
Publicat în 20 septembrie 2012, 18:55 / 544 elite & idei

Lucinda Creighton: Integrarea Republicii Moldova în U.E. este un proces lung şi anevoios

Lucinda Creighton: Integrarea Republicii Moldova în U.E. este un proces lung şi anevoios

Agenda privind integrarea în Uniunea Europeană este una lungă și anevoioasă, dar Republica Moldova are alături parteneri care vor munci împreună pentru atingerea obiectivelor propuse, a spus reprezentantul Preşedenţiei OSCE, Lucinda Creighton într-o vizită la Chişinău. Oficialul european s-a întâlnit cu premierul Vlad Filat, potrivit publicaţiei moldova.org.

Vlad Filat a precizat că mizează pe suport în procesul de integrare în Uniunea Europeană, având în vedere că Irlanda va deține în 2013 Președinția Uniunii Europene, scrie într-un comunicat al guvernului.

„Anul viitor este unul decisiv pentru noi, deoarece ne propunem ca, până la Summit-ul Parteneriatului Estic, să finalizăm negocierile asupra Acordului de Asociere, Acordului de Liber Schimb, precum și implementarea Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize”, a spus Vlad Filat.

Lucinda Creighton a punctat faptul că agenda privind integrarea în Uniunea Europeană este una lungă și anevoioasă, dar Republica Moldova are alături parteneri care vor munci împreună pentru atingerea obiectivelor propuse.

Oficialul european a apreciat progresele înregistrate în cadrul negocierilor oficiale în formatul 5+2. Creighton a menționat că au fost făcuți mai mulți pași importanți şi că prin discuții permanente și sporirea încrederii, pot fi înregistrate progrese semnificative.

Agenda oficialului european este una încărcată. Creighton se va întâlni cu preşedintele Nicolae Timofti, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Iurie Leancă şi cu viceprim-ministrul pentru reintegrare Eugen Carpov. Apoi, va pleca la Tiraspol pentru o întrevedere cu şefa de externe Nina Ştanski.

Ultima ora:

ObservatorAndrei Stoian: A debutat podcastul „Prezentul Viitorului”

PoliticAlexandru Grumaz: Electroșocul Trump!

EconomieSergiu Manea: BCR a educat financiar peste un milion de români

ExternLaura D. Stifter: Ce se mai întâmplă, în chiar acest moment, prin Rusia?

SocialCsibi Magor: Este foarte ineficient să cauți rezolvări în momentele în care omul are nevoie să fiu ascultat

EvenimenteTiberiu Andrioaiei: România poate și are resurse să devină un furnizor de competențe și echilibru în regiune

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe