OraNoua.ro
Publicat în 12 aprilie 2012, 12:35 / 244 elite & idei

Luminiţa Odobescu – Întrevederea cu delegaţia Comisiei pentru politică externă din Parlamentul Republicii Irak

Luminiţa Odobescu – Întrevederea cu delegaţia Comisiei pentru politică externă din Parlamentul Republicii Irak

Secretarul de stat Luminiţa Odobescu a primit ieri, 11 aprilie 2012, delegaţia Comisiei pentru politică externă din Parlamentul Republicii Irak, condusă de Humam Baqer Abdul Majeed Hammoodi.

Temele discutate au vizat relaţiile României cu Republica Irak, precum şi evoluţiile recente din Orientul Mijlociu, cu accent pe importanţa asigurării stabilităţii şi securităţii în această parte a lumii.

Secretarul de stat a subliniat sprijinul României pentru reconstrucţia Irakului şi consolidarea instituţiilor statului irakian, precum şi interesul pentru aprofundarea şi perspectivele de dezvoltare a cooperării bilaterale, având în vedere istoricul relaţiilor româno-irakiene, atât la nivel politic, cât şi din punct de vedere economic. A fost evocată cooperarea în formarea specialiştilor irakieni în sistemul românesc de învăţământ, participarea forţelor armate române la stabilizarea Irakului şi potenţialul pe care îl reprezintă relansarea relaţiilor economice bilaterale, în diverse sectoare.

De asemenea, oficialul român a arătat că, la nivelul Uniunii Europene, România susţine în mod constant dezvoltarea cooperării cu Republica Irak, pe toate palierele.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe