OraNoua.ro
Publicat în 12 aprilie 2012, 12:35 / 205 elite & idei

Luminiţa Odobescu – Întrevederea cu delegaţia Comisiei pentru politică externă din Parlamentul Republicii Irak

Luminiţa Odobescu – Întrevederea cu delegaţia Comisiei pentru politică externă din Parlamentul Republicii Irak

Secretarul de stat Luminiţa Odobescu a primit ieri, 11 aprilie 2012, delegaţia Comisiei pentru politică externă din Parlamentul Republicii Irak, condusă de Humam Baqer Abdul Majeed Hammoodi.

Temele discutate au vizat relaţiile României cu Republica Irak, precum şi evoluţiile recente din Orientul Mijlociu, cu accent pe importanţa asigurării stabilităţii şi securităţii în această parte a lumii.

Secretarul de stat a subliniat sprijinul României pentru reconstrucţia Irakului şi consolidarea instituţiilor statului irakian, precum şi interesul pentru aprofundarea şi perspectivele de dezvoltare a cooperării bilaterale, având în vedere istoricul relaţiilor româno-irakiene, atât la nivel politic, cât şi din punct de vedere economic. A fost evocată cooperarea în formarea specialiştilor irakieni în sistemul românesc de învăţământ, participarea forţelor armate române la stabilizarea Irakului şi potenţialul pe care îl reprezintă relansarea relaţiilor economice bilaterale, în diverse sectoare.

De asemenea, oficialul român a arătat că, la nivelul Uniunii Europene, România susţine în mod constant dezvoltarea cooperării cu Republica Irak, pe toate palierele.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe