OraNoua.ro
Publicat în 10 februarie 2016, 17:57 / 552 elite & idei

Manuela Catrina: FRF lansează Stakeholders Unit prin semnarea parteneriatelor cu doua think-tank-uri importante

Manuela Catrina: FRF lansează Stakeholders Unit prin semnarea parteneriatelor cu doua think-tank-uri importante

Federația Română de Fotbal a încheiat astăzi protocoale de colaborare cu Fundația Friedrich Naumann şi Institutul ”Ovidiu Şincai” și anunță înființarea Stakeholders Unit, care va servi ca platformă de dialog şi schimb de bune practici în scopul dezvoltării fotbalului românesc

Scopul înființării Stakeholders Unit și al semnării parteneriatelor cu Fundația Friedrich Naumann şi Institutul ”Ovidiu Şincai” este acela de promovare a fotbalului ca fenomen social și ca vector de modernizare în societate, bazat pe principiul bunei guvernanțe, al transparenței și al integrității. Nou-înființata structură servește ca for consultativ pentru societatea civilă, administrație, mediul universitar și politic, precum și ca platformă de diseminare a valorilor și principiilor care guvernează fotbalul modern ca fenomen social.

”Avem în România think-tank-uri autohtone și europene care au capacitatea de a extrage problemele reale din societate și de a le articula și reîntoarce către persoanele cu decizie, societate sau proprii stakeholderi. În opinia noastră, rolul think-tank-urilor precum Fundația Friedrich Naumann este unul deosebit de important, regăsindu-se într-o zonă în care sunt identificate oportunități de cooperare cu alte organizații civice și cetățeni și având, în același timp, capacitatea de diseminare socială. Federația Română de Fotbal împărtășește cu partenerii ei principii, valori și misiunea de a promova transformarea socială și dezvoltarea durabilă”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

”Prin acest parteneriat ni se deschide o oportunitate unică de colaborare între cele două organizații în scopul influențării pozitive a sportului din România, precum și a societății în general. Scopul comun este să avem o societate mai bună, transparentă și să aducem o contribuție la procesul de dezvoltare a României. Contribuția noastră vine în completarea proiectelor pe care Federația Română de Fotbal deja le-a inițiat, pe care le-am urmărit cu interes și care ne-au convins să ne alăturăm”, a punctat directorul Fundației Friedrich Naumann, Daniel Kaddik.

”Apreciem înfiinţarea de către Federaţia Română de Fotbal a Stakeholders Unit şi ne bucură că putem face parte din această iniţiativă, pentru că promovarea democraţiei se întâlneşte cu dezvoltarea fotbalului în paliere de acţiune precum dezvoltarea comunitară, promovarea solidarităţii, cooperarea, valori care îndeplinesc modernitatea spre care aspirăm cu toţii”, a declarat directorul executiv al Institutului ”Ovidiu Şincai”, Maria-Manuela Catrina.

Există deja un precedent prin care Federația Română de Fotbal a valorificat competențele din societatea civilă, administrație și mediul academic în folosul dezvoltării fotbalului. ”Înființarea grupului de lucru pentru elaborarea strategiei antidiscriminare s-a bucurat de reacții pozitive din partea opiniei publice. Parteneriatele cu organizațiile neguvernamentale contribuie la inițierea platformelor de dialog și acțiune în societatea civilă”, a precizat Florin Șari, manager de responsabilitate socială și bună guvernanță în cadrul FRF.

Din ”Stakeholders Unit” mai fac parte și alte organizații, precum British Council, care a semnat în luna noiembrie un protocol cu FRF, urmând ca alte entităţi din societatea civilă care împărtășesc aceleași valori și principii să primească invitația de a se alătura.

 http://www.frf.ro

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe