Matei Bogdan
Publicat în 25 ianuarie 2022, 19:19 / 150 elite & idei

Marcel Ciolacu: La nivelul întregii societăți românești au fost întreprinse demersuri privind recunoașterea Holocaustului și combaterea antisemitismului

Marcel Ciolacu: La nivelul întregii societăți românești au fost întreprinse demersuri privind recunoașterea Holocaustului și combaterea antisemitismului

Readucerea unor fapte abominabile precum Pogromul de la București în memoria contemporanilor nu trebuie să rămână un simplu act formal, ci un moment în care generațiile de astăzi și cele viitoare pot înțelege de o manieră profundă semnificația și consecințele acestor fapte, a transmis marți, 25 ianuarie, președintele Camerei Deputaților și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Comemorăm împreună victimele nevinovate ale unei pagini întunecate a istoriei. Manifestările extremiste și alte derapaje pot fi prevenite prin reflecția profundă asupra acestor atrocități. La nivelul întregii societăți românești au fost întreprinse demersuri consistente în ceea ce privește recunoașterea Holocaustului și combaterea antisemitismului, țara noastră devenind un model regional de asumare a istoriei, angajament ilustrat și prin legislația adoptată de Parlamentul României”, a declarat acesta în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, de la Templul Coral.

În cadrul discursului, Marcel Ciolacu a subliniat că introducerea studiului disciplinei școlare istoria evreilor, Holocaustul, constituie un exemplu elocvent recent cu privire la modul în care România înțelege să omagieze memoria victimelor urii și intoleranței.

„Fără îndoială, este necesar ca aceste eforturi să fie continuate și în alte sfere. După cum știți, instrumentele moderne de comunicare pot fi utilizate și în sensul propagării discursului de ură, prin intermediul fake news și a teoriilor conspiraționiste”, a adăugat președintele Camerei Deputaților. 

În context, președintele Klaus Iohannis a transmis, în cadrul ceremoniei, că România este un model de bune practici în regiune, prin pașii pe care i-a făcut pentru asumarea corectă a trecutului, precum extinderea și consolidarea programelor educaționale despre istoria evreilor și a Holocaustului. 

Mai mult, Marcel Ciolacu a precizat că prin cunoașterea adevărului istoric de către tânăra generație, aceasta va putea să abordeze de o manieră responsabilă pericolele precum blamarea unor comunități întregi și discreditarea adevărului istoric.

„Închei prin a aduce un pios omagiu tuturor victimelor Holocaustului și prin a vă asigura că Parlamentul României, prin Camera Deputaților, rămâne același partener dedicat în susținerea acestor obiective”, a conchis președintele Camerei Deputaților.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe