Matei Bogdan
Publicat în 13 septembrie 2023, 16:44 / 65 elite & idei

Marcel Ciolacu: „PSD şi PNL ar putea propune un program de ţară comun la alegerile de anul viitor”

Marcel Ciolacu: „PSD şi PNL ar putea propune un program de ţară comun la alegerile de anul viitor”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că PSD şi PNL ar putea propune un program de ţară comun la alegerile de anul viitor, dar că nu a fost luată o decizie în acest sens, relatează Agerpres.

Precizările au fost făcute după ce premierul a fost întrebat dacă este luată în calcul varianta unui candidat comun PSD-PNL, la alegerile prezidenţiale.

„De obicei, în politică, niciodată nu spui niciodată. Nu a fost această discuţie până acum. Dar au existat discuţii, până la urmă, ca între colegi. Am văzut ce a declanşat declaraţia mea. Au fost discuţii şi de liste comune. Nu vorbim de un USL 2. În cazul în care noi simţim că românii au încredere în această coaliţie, putem veni cu un program de ţară şi cu o abordare comună în anul următor. Nu este o decizie, este o discuţie”, a arătat premierul, într-o declaraţie acordată presei.

Ciolacu a subliniat că în acest moment nu a fost luată o decizie şi că prioritatea sa o reprezintă implementarea reformelor.

„Nu are nimeni nimic decis în acest moment. Pentru mine, ca prim-ministru, urgenţa numărul unu este să încercăm să facem lucruri bune şi să construim ceva sustenabil în România şi să ne ţinem de promisiunile făcute faţă de români şi să implementăm reformele asumate de către statul român. Ca preşedinte al partidului, prioritatea mea numărul unu sunt primele alegeri, respectiv alegerile europarlamentare. Până al alegerile pentru funcţia de preşedinte e cale lungă”, a spus prim-ministrul.

Întrebat dacă susţine varianta unui candidat comun PSD-PNL pentru alegerile prezidenţiale, acesta a răspuns: „Fac politică. (…) Eu aş merge şi la Comisia Europeană să avem candidat comun”, a menţionat Marcel Ciolacu.

Continuarea, aici.

Ultima ora:

ObservatorGeorge Butunoiu: Cățeii mafioților bătrâni

PoliticMarcel Ciolacu, dialog cu delegația parlamentară condusă de șeful Parlamentului din Georgia: Energia și conectivitatea sunt la ora actuală factorii motrici ai cooperării bilaterale

EconomieRadu Hanga: Trebuie să ajungem la un anumit nivel de lichiditate pentru a fi interesanţi pentru platformele de tranzacţionare

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaIonuț Vulpescu: Podcast – invitat, Mihai Mălaimare (sezonul 3, episodul 4)

EditorialGeorge Butunoiu: Cățeii mafioților bătrâniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe