Matei Bogdan
Publicat în 13 aprilie 2022, 09:05 / 105 elite & idei

Marcel Ciolacu și Michael Roth își doresc ca UE să întărească sprijinul politic pentru R. Moldova: În ceea ce privește România, „a demonstrat că locul ei este în Schengen”

Marcel Ciolacu și Michael Roth își doresc ca UE să întărească sprijinul politic pentru R. Moldova: În ceea ce privește România, „a demonstrat că locul ei este în Schengen”

Președintele Camerei Deputaților și președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit luni cu Michael Roth, președintele Comisiei de Politică Externă din Parlamentul german și fost Ministru al Afacerilor Europene. 

Cu acest prilej, Marcel Ciolacu i-a transmis lui Michael Roth că Germania poate conta pe România ca „pilon de stabilitate în regiune”.

„În contextul conflictului din Ucraina, România a demonstrat suplimentar că este pregătită să gestioneze frontierele externe ale Europei și locul ei este deja în Spațiul Schengen. Ne dorim ca Uniunea Europeană să întărească sprijinul politic pentru Republica Moldova și Georgia”, a scris liderul PSD, pe Facebook.

„Am ajut o întâlnire bună cu social-democrații progresiști din România. Mulțumim pentru discuția vie despre războiul rusesc împotriva Ucrainei, viitorul UE, democrație, statul de drept și o cooperare mai puternică între PSD România și SPD”, a scris Michael Roth pe contul său de Twitter. 

Tot în cursul zilei de luni, Marcel Ciolacu a discutat cu liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților a SUA despre sprijinirea unei prezențe avansate unitare a NATO pe flancul estic. 

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe