OraNoua.ro
Publicat în 25 septembrie 2013, 19:29 / 599 elite & idei

Marcel Foca: Energia în priza GIS

Marcel Foca: Energia în priza GIS

Marcel Foca, Director general la Intergraph Computer Services a susţinut o prezentare despre scăderea costurilor şi creşterea calităţii serviciilor companiilor din domeniul energetic cu ajutorul sistemelor geospaţiale. Managementul geospaţial al resurselor (GRM) permite îmbunătăţirea deciziilor manageriale ale companiei, reducerea costurilor de operare, siguranţă sporită în exploatare şi îmbunătăţirea comunicării interne.

Conferinţa „ENERGIA ÎN PRIZĂ: Liberalizarea pieţei energiei – efecte asupra economiei”, a avut loc în data de 24 septembrie 2013, la World Trade Center Bucharest şi a propus publicului discuţii pe marginea celor mai importante subiecte din acest moment în industria energiei respectiv preţul energiei la un an de la începerea liberalizării, preţul gazului, resursele României pentru independenţa energetică, programul statului de listări ale companiilor energetice, direcţii de dezvoltare regională a OPCOM şi programul de interconectări pe gaze şi electricitate, energia regenerabilă versus energia convenţională, soluţii pentru revitalizarea industriei – exceptarea consumatorilor industriali de la plata taxei pentru energia regenerabilă şi pentru cogenerare, gazele de şist, văzute ca o soluţie pentru economie şi noul nivel al redevenţelor.

Evenimentul a adus în faţa audienţei reprezentanţi ai instituţiilor implicate în reglementarea industriei energetice, mari companii de producţie, furnizare şi distribuţie de energie şi gaze, asociaţii de profil şi nu în ultimul rând companii care oferă consultanţă, servicii şi tehnologie marilor jucători din piaţa energetică.

În cadrul discuţiilor s-a pus accent pe eficientizarea sistemului de energie din România într-un mod responsabil, prin reglementarea industriei în toate aspectele ei, optimizarea exploatării şi realizarea unor strategii durabile pentru a atrage investiţiile, cu scopul final de a îmbunătăţi productivitatea din această industrie.

Firma Intergraph Computer Services a fost reprezentată în panelul de vorbitori de domnul Marcel Foca, Director general, care a susţinut o prezentare despre cum se poate realiza în practică scăderea costurilor şi în acelaşi timp creşterea calităţii serviciilor companiilor din domeniul energetic. Printr-o soluţie dedicată managementului geospaţial al resurselor (GRM) se poate realiza gestiunea activităţilor prin suport geografic, proces ce susţine reducerea costurilor de operare, siguranţa în exploatare şi îmbunătăţirea comunicării interne, toate acestea concretizându-se în creşterea calităţii deciziilor luate la toate nivelele de management ale companiei.

O astfel de suită integrată de sisteme informatice răspunde necesităţilor unei societăţi din domeniul energetic legate de managementul clienţilor, al infrastructurii, al resurselor de orice fel şi al lucrărilor, oferind posibilitatea realizării de analize complexe pentru dezvoltarea şi optimizarea tuturor operaţiunilor. Gestiunea informaţiilor folosind o soluţie GRM ce include sistemele integrate de tip GIS, ERP, WFMS, SCADA etc., implementată în întreaga instituţie duce la obţinerea de informaţie acţionabilă şi implicit la îmbunătăţirea productivităţii, scăderea costurilor de exploatare şi creşterea calităţii serviciilor sau, altfel spus, duce la o creştere a randamentului investiţiilor (ROI) de până la 20%.

Ultima ora:

ObservatorMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

PoliticMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EconomieAdrian Bulboacă: Vedem un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii

ExternDan Mihalache: Relațiile Ciprului cu România sunt în continuă dezvoltare

SocialSorin Cucerai: Macarena în cuvinte și imagini

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a primit vizita unei delegații a Agenției Europene de Apărare (European Defence Agency – EDA)

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe