OraNoua.ro
Publicat în 15 mai 2013, 07:13 / 245 elite & idei

Marcel Foca: Soluţiile geospaţiale fundamentează decizii strategice de impact naţional

Marcel Foca: Soluţiile geospaţiale fundamentează decizii strategice de impact naţional

Lumea Geospațială 2013 este un eveniment de educație și actualizare pentru utilizatorii de tehnologie geospațială ce va avea loc intre 27-28 iunie la Sinaia.

„Proiectele în care suntem implicați demonstrează că informaţia geospaţială şi soluţiile geospaţiale fundamentează decizii strategice de impact naţional”, afirmă Marcel Foca, director general Intergraph Computer Services, care enumeră trei proiecte relevante din administraţia publică centrală: Proiectul RELUAT, Proiectul Poliţiei Române de la Inspectoratul General al Poliţiei Române – Sistemul Naţional de Raportare a Incidentelor – şi proiectul de sectorizare geospaţială pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor.

Sistemul Naţional de Raportare a Incidentelor (SNRI) a fost gândit ca instrument de colectare şi gestiune la nivel naţional a tuturor incidentelor la care intervine Poliţia Română. Acest proiect este reprezentativ în special din punct de vedere al maturizării, aşa cum a fost definită la începutul acestui material, în care GIS-ul devine componentă şi instrument în deciziile strategice ale instituţiilor la nivel naţional.

La evenimentul „Lumea Geospațială 2013” vor participa reprezentanti ai administratiilor centrale din institutii cointeresate in crearea cadrului necesar dezvoltarii INDS,institutii care gestioneaza volume mari de resurse distribuite geografic, reprezentanti ai administratiilor publice, locale si judetene, reprezentanti ai companiilor de transporturi, utilitati si telecomunicatii precum si dezvoltatori, integratori de sisteme si furnizori de servicii.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe