Matei Bogdan
Publicat în 23 iunie 2021, 12:29 / 76 elite & idei

Marco Badea: Despre cum oamenii politici încearcă să sancționeze abuzurile regimurilor iliberale prin [diplomație sportivă]

Marco Badea: Despre cum oamenii politici încearcă să sancționeze abuzurile regimurilor iliberale prin [diplomație sportivă]

Despre cum oamenii politici, nu politicienii (atenție la semnatică) încearcă să sancționeze abuzurile regimurilor iliberale prin [diplomație sportivă]: Primarul din Munchen, Dieter Reiter, a anunțat că va cere oficialilor UEFA permisiunea ca la meciul de miercuri de la #Euro2020, dintre Germania și Ungaria, stadionul Allianz Arena al echipei Bayern Munich să fie iluminate în culorile curcubeului, sugetive pentru susținerea față de comunitatea LGBTQ.
Oficialul bavarez a transmis că vrea să facă acest gest, în semn de protest față de o lege propusă de partidul premierului Viktor Orban și votată de Parlamentul de la Budapesta, prin care s-au eliminat toate mențiunile referitoare la comunitatea LGBTQ din programa școlară.
De altfel, legea adoptată de majoritatea parlamentară controlată de FIDESZ (partidul lui Viktor Orban), a fost criticată de Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei EuropenE, care a spus săptămâna trecută că nimeni nu ar trebui discriminat pe baza orientării sexuale, subliniind că e nevoie să credem într-o Europă care îmbrățișează diversitatea, nu într-o Europă care o ascunde de proprii copii.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe