OraNoua.ro
Publicat în 26 noiembrie 2013, 20:14 / 284 elite & idei

Marian Dușan: Cum a ucis Naţionala lui Piţi afacerile

Marian Dușan: Cum a ucis Naţionala lui Piţi afacerile

de Marian Dușan

Eşecul României din dubla cu Grecia poate fi privit şi din altă perspectivă, şi anume din cea a afacerilor.  Businessurile ce se fac de obicei în jurul unei echipe calificate la o mare competiţie sportivă au fost lovite prin ricoşeu de neputinţa tricolorilor din dubla cu grecii.

Ratarea calificării la Mondial a afectat şi o parte din mediul de business, nu doar pe noi, suporterii simpli. Companiile, de la cele din media la cele din turism, vor avea de suferit din cauza lui Torje, Tănase&comp. Toate aceste firme ar fi putut să-şi rotunjească conturile dacă România ar fi fost prezentă la Mondialiul brazilian.

O calificare ar fi stârnit, fără îndoială, un interes major pentru orice informaţie din tabăra Naţionalei, ceea ce ar fi crescut audienţa ziarelor de sport şi a emisiunilor TV de profil. Acest lucru s-ar fi tradus în tiraje mai mari pentru gazete şi încasări substanţiale din publicitate pentru televiziuni (mai ales în perioada desfăşurării campionatului).

De asemenea, agenţiile de turism ar fi avut de câştigat, întrucât s-ar fi găsit cu siguranţă câteva mii de români dornici să meargă în Brazilia pentru a urmări live naţionala lui Piţi. Şi companiile aeriene ar fi încasat sume frumuşele pentru transportul staff-ului Naţionalei şi a suporterilor spre „Patria lui Pele”.

Firmele de echipament sportiv şi cele de modă ar fi putut să încheie contracte importante cu FRF pentru furnizarea echipamentelor, a materialelor sportive şi a costumelor de prezentare. Chiar dacă diferenţa de fus orar ar fi dus, probabil, meciurile României la ore imposibile, sunt convins că ar fi existat destui „nebuni frumoşi ai marilor stadioane” care să fi umplut pub-urile din toată ţara pentru a vedea partidele echipei naţionale.

Asta s-ar fi tradus în vânzări substanţiale pentru localurile care ar fi organizat vizionarea Mondialuli brazilian. Din păcate însă, Mitroglou, dar şi băieţii noştri au făcut ca planurile de business ale afaceriştilor români să se năruie precum un castel de nisip.

Dar nu-i nimic! La vară mergem în vacanţă în Grecia şi vedem Mondialul de pe nisipul fin al plajelor din însorita Elada. Hai România!

 

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe