Bogdan Daradan
Publicat în 7 noiembrie 2012, 06:53 / 266 elite & idei

Marian Lupu, preşedintele Parlamentului, a comparat unioniştii cu ţânţarii

Marian Lupu, preşedintele Parlamentului, a comparat unioniştii cu ţânţarii

Ideea unionismului în Republica Moldova este una marginală. Aceasta este opinia exprimată de preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, într-un interviu acordat agenţiei transnistrene de ştiri „Lenta PMR”. În interviu, oficialul a comparat unionismul cu „zgomotul produs de un ţânţar, care deranjează”, dar care însă nu are niciun impact.

„Tendințele unioniste le-aș compara cu sunetul de ţânţar, care irită, uneori ţânţarii muşcă, fapt ce crează temporar mici inconvenienţe, dar niciun efect în continuare”, a spus Lupu pentru sursă.

Potrivit spicherului, statalitatea ţării nu poate fi afectată de tendinţele unioniste şi că unioniştii nu prezintă în fond pericol pentru stat. „Da, din punct de vedere psihologic, acest lucru ne dă câteva inconveniente: avem o dezbatere, suntem implicați în discuții. Cu toate acestea, ei prezintă pericol numai la acest nivel. Pentru că, în realitate, tendințe unioniste au fost, sunt și vor fi marginale. Istoria de 21 de ani a statului modern, acest segment nu s-a dezvoltat. De asemenea, există, o poziție clară a majorităţii cetăţenilor noștri – pentru păstrarea unui Moldovei independente. Deci eu nu văd nicio amenințare la adresa statalităţii”, a spus acesta.

„Pentru mine, ca și pentru o politică națională, Republica Moldova nu este un proiect guvernamental temporar. Statalitatea Republicii Moldova a fost dată de istorie și de Dumnezeu și ea va fi stocată, consolidată și dezvoltată. Greşesc mult politicienii care speculează că acesta este un proiect temporar care, mai devreme sau mai târziu, își va pierde statalitatea. Acest lucru nu este adevărat. Statul nu depinde de dorinţa unui sau doi politicieni”, a precizat Marian Lupu pentru sursă.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe