OraNoua.ro
Publicat în 25 noiembrie 2015, 18:47 / 278 elite & idei

Marian Staş: Scrisoare deschisă noului Guvern al României

de Marian Staş

Iată aşteptările mele faţă de voi, membrii noului Guvern al României, cei care ieri aţi primit votul Parlamentului României şi aţi depus jurământul de credinţă, în faţa Preşedintelui României.

Voi, membrii noului Guvern al României, constataţi starea de fapt anacronică şi performanţa actuală submediocră a Şcolii ca sistem şi articulaţi viziunea schimbării paradigmei comuniste a Educaţiei, configurând curajos un model educaţional solid pentru secolul XXI în România.   Voi, membrii noului Guvern al României, constataţi că starea curentă a Educaţiei constituie ameninţare directă la siguranţa naţională, decideţi că situaţia este inacceptabilă şi bugetaţi pentru 2016 măsurile de primă urgenţă pentru stoparea acestei involuţii toxice, ce atacă letal fibra profundă a statului de drept în România.   Voi, mebrii noului Guvern al României, constataţi absenţa, în acest moment, a conversaţiei publice despre VALORILE cultivate de Şcoală ca sistem şi vă asumaţi misiunea de facilitare a redefinirii axiologice a Educaţiei în România, în orizontul următoarelor două-trei decenii.   Voi, membrii noului Guvern al României, numiţi proiectele prioritare prin care lansaţi schimbarea paradigmei Educaţiei, şi anume: definirea conceptuală şi operaţionalizarea unei ARHITECTURI CURRICULARE moderne în învăţământul preuniversitar, valabile pentru următorii 15-20 de ani;   operaţionalizare unei STRATEGII DE RESURSE UMANE moderne, centrate pe opţiuni multiple de carieră şi pe programe de licenţă pentru profesia didactică;   susţinerea transformării de sistem printr-o ARHITECTURĂ INSTITUŢIONALĂ şi financiar-logistică solide, definite în raport cu statutul Educaţiei de cel mai important proiect al României pentru următorii zece ani.   Voi, membrii noului Guvern al României, consacraţi MERITOCRAŢIA autentică în Educaţie, în locul INEPTOCRAŢIEI cronice curente sau emergente.

Succes!

Bucureşti, 18 noiembrie 2015

p.s. Puteţi citi şi textul de aici. Şi de aici. Şi de aici. Şi tot aşa!…

Voi, membrii noului Guvern al României, constataţi starea de fapt anacronică şi performanţa actuală submediocră a Şcolii ca sistem şi articulaţi viziunea schimbării paradigmei comuniste a Educaţiei, configurând curajos un model educaţional solid pentru secolul XXI în România.
adevarul.ro

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondiale

Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe