OraNoua.ro
Publicat în 18 noiembrie 2015, 16:38 / 247 elite & idei

Marius Bostan: Procesul de privatizare la Poșta Română ar trebui reluat

Marius Bostan: Procesul de privatizare la Poșta Română ar trebui reluat

Procesul de privatizare la Poșta Română ar trebui reluat, dar trebuie găsită calea pentru că e greu câteodată să găsești investitori, a afirmat, luni, ministrul propus pentru portofoliul Ministerului pentru Societatea Informațională, Marius-Raul Bostan, după audierile din comisiile de specialitate din Parlament, relateaza Agerpres.

„În primul rând o să am o discuție imediată cu managementul. Cunosc în mare situația (…) trebuie să întărim managementul și eu cred că trebuie reluată privatizarea, dar trebuie găsită calea pentru că e greu câteodată să găsești investitori, e greu să găsești cumpărători când compania nu este stabilizată și nu sunt clare lucrurile în acea companie. O să analizez împreună cu managementul de acolo și o să vedem. Părerea mea este că trebuie întărit managementul, în prima etapă, foarte rapid și trebuie reluat procesul de privatizare”, a spus Marius-Raul Bostan.

Acesta a spus că în perioada următoare va analiza situația existentă, rezultatele financiare de la sfârșitul anului și pe baza acestora vor fi luate deciziile.

Ministrul propus pentru portofoliul de la Ministerului pentru Societatea Informațională a declarat că în acest an ar trebui fixate jaloanele unei dezvoltări a sectorului după niște principii precise și clare.

Întrebat despre adoptarea legii Big Brother, Marius Bostan a spus că este pentru un just echilibru între interesul de stat și interesul cetățeanului.

„Într-o lună de zile, eu cred că până în 15 decembrie, vom veni cu un plan precis de măsuri. Un plan precis de măsuri pe un an de zile. Pentru că nu puteam în 48 de ore, este destul de greu. Chiar dacă aș fi venit cu ceva putea să pară ușor neserios, ca în 48 de ore să rezolv problemele unui sector din România”, a subliniat Bostan.

Comisiile reunite de specialitate din Camera Deputaților și Senat au acordat, luni, aviz favorabil ministrului propus să preia portofoliul Ministerului pentru Societatea Informațională, Marius-Raul Bostan.

Din totalul parlamentarilor aflați în Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților și în Comisia economică, industrie și servicii din Senat, 20 au votat pentru și unul împotrivă.

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe