OraNoua.ro
Publicat în 6 decembrie 2016, 17:12 / 478 elite & idei

Marius Bostan: Se estimează că în 2018 vor vizita Alba Iulia câteva milioane de turiști

Marius Bostan: Se estimează că în 2018 vor vizita Alba Iulia câteva milioane de turiști

Câteva milioane de turiști și o mie de primari vor vizita, potrivit unei estimări, în 2018, când se va împlini 100 de ani de la Marea Unire, municipiul Alba Iulia, oraș în care se implementează proiectul pilot „Alba Iulia Smart City 2018”, a declarat, vineri, fostul ministru al comunicațiilor Marius Bostan, în cadrul conferinței desfășurate la Universitatea ‘1 Decembrie 1918’, manifestare la care au fost prezenți și reprezentanți ai unor companii care au anunțat că se vor implica în proiect.

„Ideea de a face până în 2018 un exemplu de oraș inteligent a avut-o Ministerul Comunicațiilor în urmă cu ceva timp. Am găsit disponibilitate foarte mare la Primăria municipiului Alba Iulia.

Credem că împreună cu industria majoră din România și cu companiile mari și mici putem arăta un exemplu până în 2018, care să potențeze dezvoltarea atât a industriei specifice, cât și să fie un beneficiu pentru cetățeni, să fie un real câștig pentru cetățeni și un exemplu pentru alți primari. Se estimează că în 2018 vor vizita Alba Iulia câteva milioane de turiști, peste o mie de primari și este o oportunitate extraordinară atât pentru municipalitate, cât și pentru industrie să creăm nu numai un proiect pilot, ci și o „expoziție în aer liber” dacă vreți, o „expoziție live” despre ce se poate face cu ajutorul tehnologiei’, a declarat Marius Bostan, moderatorul conferinței de lansare a proiectului.

Fostul ministru a ținut să mulțumească acelor companii care au răspuns pozitiv la această idee. ‘Credem că acesta este un semn bun’, a opinat Bostan, care a adăugat că ‘Alba Iulia a avut prima strategie de dezvoltare pe 20 de ani din România’.

Termenul de Smart City este utilizat pentru a desemna orașele care apelează intensiv la tehnologiile noi ‘tip smart’ dedicate îmbunătățirii serviciilor publice, creșterii nivelului de confort al cetățenilor din localitățile urbane și rurale, eficientizării consumurilor de resurse și reducerii cheltuielilor pe termen mediu și lung.

‘Smart City Alba Iulia 2018’ reprezintă un proiect-pilot inițiat de Ministerul Comunicațiilor, prin care se urmărește identificarea modelelor de investiții conforme cu bunele practici europene și internaționale în condiții de participare voluntară a mediului de afaceri din domeniul IT&C, a asociațiilor de profil, mediului academic și oricărei altă parte interesată să contribuie cu expertiză și soluții Smart la construirea orașului viitorului.

Ultima ora:

ObservatorCiprian Stănescu: Următorul meu invitat la #ProVerde a fost Mircea Fechet

PoliticOvidiu Raetchi: Mr. Maciej Popowski visited the Euro-Atlantic Resilience Centre today

EconomieValentin Lazea: Cum contribuim cu toții la deficite și la creșterea datoriei externe

ExternMarco Badea: Riad, capitala Arabiei Saudite, a fost aleasă marți pentru a găzdui prestigioasa Expoziție Universală 2030

SocialCiprian Stănescu: Următorul meu invitat la #ProVerde a fost Mircea Fechet

EvenimenteDan Mihalache: Am participat la deschiderea cursului ”Comunicarea Strategică în Contextul Securității și Apărării„

EditorialIulian Chifu: Recucerirea Crimeii – o operațiune realizabilă pentru Ucraina

CulturaDan Mircea Cipariu: Gala Premiilor APLER, ediția a XXV-aClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe