OraNoua.ro
Publicat în 6 februarie 2013, 21:02 / 392 elite & idei

Marius Stoian: Romanian Energy Forum 2013 – schimbarea de paradigmă în domeniul energiei

Marius Stoian: Romanian Energy Forum 2013 – schimbarea de paradigmă în domeniul energiei

Sub înaltul patronaj al Ministrului delegat pentru Energie și al Academiei Române în perioada 27-28 februarie 2013, se va desfășura la București la centrul de conferințe al Pullman World Trade Center, prima reuniune specială a Romanian Energy Forum 2013 organizată de Centrul de Resurse pentru Societatea Civilă. Obiectivul forumului se centrează pe sloganul „Transformă-ți ideile și expertiza în legislație națională!„.

Evenimentul constituie o premieră în România prin formatul inedit care reunește într-un cadru de lucru  interactiv-și nu într-un show de prezentare- reprezentanții administrației guvernamentale, reprezentanți ai principalelor companii de stat, ai mediului de afaceri, mediului academic și  societății civile.

Romanian Energy Forum 2013 va lansa în dezbaterea participanților un working paper,elaborat în comun de specialiști  ai Academiei Române și aparatul de lucru al  Ministrului delegat pentru Energie dar și „un pachet de documente” cu caracter informal.

Formatul de 4 paneluri „închise” cu un număr fix de 25 participanți/panel, conturează un proces creativ de tip think-tank, ce va funcționa sub Chatham House Rules.

Ideile și intervențiile vor fi procesate în timp real de un „centru de gestiune a informației”, structurate și sintetizate într-un produs ce va fi încorporat, după „dinner debate” și un proces de ajustare/reajustare stakeholderi/reglementator, în viitoarea Strategie Energetică Națională precum și în propunerile legislative conexe, pentru a asigura stabilitatea și predictibilitatea acestui cadru.

Mai multe detalii pe site-ul evenimentului – Romanian Energy Forum 2013 www.energy-forum.ro

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe