Adriana
Publicat în 16 ianuarie 2018, 19:13 / 294 elite & idei

Mihai Aniței: Azomureş, alături de schiorul I. V. Achiriloaie, la Jocurile Olimpice

Mihai Aniței: Azomureş, alături de schiorul I. V. Achiriloaie, la Jocurile Olimpice
+ Observator

Azomureș Tîrgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură, a anunţat, la finalul anului trecut, încheierea unui parteneriat cu sportivul Ioan Valeriu Achiriloaie. Acesta a realizat un lucru inedit pentru țara noastră: e primul schior alpin din România care merge la Cupa Mondială la probele de Super – G şi coborâre. Schiorul brașovean este calificat şi la Jocurile Olimpice de iarnă, ce se vor desfășura în luna februarie 2018, în Coreea de Sud și va reprezenta România la două probe: coborâre și super G.
Ioan Achiriloaie participă în această perioadă la etape din cadrul Cupei Mondiale de Schi, atât pentru pregătirea participării la Olimpiada de iarnă 2018, cât și pentru atingerea unui obiectiv personal: clasarea în primii 30 de schiori ai lumii în proba de coborâre.
Despre parteneriatul cu Azomureș, Ioan Achiriloaie spune: ,,Este exact ce caut. Azomureș este un nume mare, cu tradiție în domeniul agricol din România. Când te gândești la o astfel de firmă te gândești la stabilitate și constanță. Este exact ce îmi doresc și eu pentru cariera mea, iar eu îmi propun asta pe termen lung. Sunt foarte încântat de acest parteneriat și sunt convins că vom colabora pentru mult timp de acum înainte”.
,,Ne-a inspirat foarte mult povestea lui Ioan Achiriloaie și modul în care a știut să își gestioneze pașii până la a-și atinge țintele propuse. E o adevărată performanță să te lupți cu cei mai buni sportivi din lume într-una din cele mai spectaculoase probe ale schiului alpin. Am considerat firesc să susținem un reprezentant al României la Jocurile Olimpice atâta vreme cât rezultatele activității noastre se adresează comunităților locale din România”, a declarat Mihai Aniței, director general al Azomureș.
Ioan Achiriloaie a reprezentat România la Olimpiada de Iarnă de la Sochi, din 2014. Sportivul brașovean este legitimat la clubul Corona Brașov.
De fapt, sportivul din Braşov are nevoie de cât mai multă susţinere pentru că sportul practicat este unul costisitor, după cum remarca şi dr. Răzvan Melinte, de la Centrul Medical Fizionova (un alt susţinător al lui Ioan Valeriu Achiriloaie): „Toți împătimiții schiului și ai sportului de iarnă încearcă să pună umărul ca să reușim să scoatem puțin capul și în acest sport. Din păcate, este extrem de costisitor, pe lângă sacrificiile pe care le face sportivul care practic își pune viața în pericol la fiecare coborâre – la 140-150 km/h, orice greșeală poate fi cu urmări foarte grave –, dar și toată logistica: antrenamente în cursul verii, în Chile, în Emisfera Sudică, iar iarna, șase luni stat la antrenamente în munții Europei. Toate astea costă mult atât la nivel financiar, cât și psihologic și emoțional”.

Ioan Valeriu Achiriloaie a precizat că Azomureș îl ajută cu o parte din finanțele necesare cheltuielilor enumerate mai sus.

La Olimpiada de Iarnă vor fi aproximativ 60 de sportivi, iar Ioan Valeriu Achiriloaie își dorește plasarea în top 30 sau 40.

Azomureş, alături de schiorul I. V. Achiriloaie, la Jocurile Olimpice

Ultima ora:

ObservatorAneta Bogdan: Meaning 2021

PoliticLudovic Orban, despre comunicarea în Coaliţie: Nu fac bine declaraţiile polemice, coeziunea în comunicare e esenţială

EconomieCorina Popescu: Electrica anunță finalizarea primei etape a fuziunii prin absorbție a celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului

ExternRobert Lupițu: Președintele Klaus Iohannis îl decorează pe ambasadorul american Adrian Zuckerman pentru implicarea în dezvoltarea Parteneriatului Strategic România – SUA

SocialVictor Negrescu: Recomandări pentru sprijinirea educației și reducerea decalajelor

EvenimenteRăzvan Orășanu: Vrem să creăm un program săptămânal – un soi de mix de conferințe dedicate subiectului și webinarii dedicate profesorilor, toate legate de digitalizarea în educație

CulturaCristina Popescu: ZIUA CULTURII NAȚIONALE. 150 DE ANI DE LA PRIMA SERBARE A ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI

EditorialAneta Bogdan: Meaning 2021



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe