Adriana
Publicat în 30 august 2016, 11:25 / 354 elite & idei

Mihai Anitei, in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

Mihai Anitei, in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica
+ Observator

Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, ce a ieșit marți din insolvență, are de vineri un Consiliu de Supraveghere provizoriu, până la listarea companiei, din care fac parte vicepreședintele Bursei de Valori (BVB) Robert Pană, directorul general al Azomureș, Mihai Aniței și specialistul în sectorul energetic Ionuț Purica, a anunțat vineri ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

„Azi dimineață a avut loc Adunarea Generală a Acționarilor. Hidroelectrica are azi un Consiliu de Supraveghere. Consiliul de supraveghere are șapte membri, trei dintre ei sunt colegi de-ai noștri din Ministerul Energiei”, a spus Grigorescu, într-o conferință de presă, scrie News.ro.

În ceea ce privește membrii independeți, aceștia sunt Mihai Aniței, directorul general al combinatului Azomureș, Robert Pană, vicepreședinte al Bursei de Valori București, și Ionuț Purica, absolvent al Facultății de Energetică și specialist în sectorul energetic.

Fondul Proprietatea propune al șaptelea membru în boardul companiei, care ar putea fi Oana Truță, potrivit informațiilor din piață.

Următorul pas important pentru companie este listarea la bursă, prin vânzarea unui pachet de 15% de către stat, prin Ministerul Energiei, care deține o participație de 80,06%.

În plus, față de participația de 15% pe care statul intenționează să o listeze, acționarul minoritar Fondul Proprietatea a propus vânzarea în cadrul IPO-ului a unei participații de 5% din propria deținere de aproape 20%.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe