Matei Bogdan
Publicat în 19 martie 2019, 19:56 / 286 elite & idei

Mihai Busuioc a participat, la Ierusalim, la Conferinţa EUROSAI – ASOSAI, cu tema „Probleme emergente şi situaţii neprevăzute”

Mihai Busuioc a participat, la Ierusalim, la Conferinţa EUROSAI – ASOSAI, cu tema „Probleme emergente şi situaţii neprevăzute”

Preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, însoţit de o delegaţie a instituţiei, a participat, la Ierusalim, la Conferinţa comună EUROSAI (European Organisation of Supreme Audit Institutions, n.r.) – ASOSAI (Asian Organization of Supreme Audit Institutions, n.r.), cu tema „Probleme emergente şi situaţii neprevăzute”.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, tema principală a conferinţei a vizat aspecte legate de provocările unei economii globale bazate pe tehnologie, raportate la noile confruntări ale societăţii pe probleme emergente, în contextul stimulentelor guvernamentale pentru inovare.

În acest context, subiectele de discuţie s-au axat pe domeniul situaţiilor de urgenţă din perspectiva strategiei privind managementul dezastrelor, a luptei împotriva atacurilor teroriste, precum şi a ameninţărilor de securitate cibernetică.

Preşedintele Curţii de Conturi a avut şi o întâlnire bilaterală cu omologul său, Joseph Chaim Shapira, preşedintele Oficiului Controlorul Statului şi Avocatul Poporului.

„Am remarcat cu interes progresul evident înregistrat de Instituţia Supremă de Audit din Israel în activitatea specifică desfăşurată, prin introducerea de instrumente inovative în auditurile realizate, răspunzând provocătorilor unei societăţi într-o permanentă schimbare în raport cu aşteptările cetăţenilor”, a declarat Mihai Busuioc, care a subliniat importanţa consolidării şi extinderii cooperării dintre cele două instituţii.

La rândul său, preşedintele Joseph Chaim Shapira a salutat deschiderea Curţii de Conturi a României către reformă şi modernizare în consens cu necesitatea Instituţiilor Supreme de Audit de a răspunde problemelor emergente şi situaţiilor neprevăzute.

„Timpul auditurilor tradiţionale a trecut într-o eră a digitalizării. Trebuie să ne îndreptăm atenţia spre noi orizonturi. Suntem bucuroşi să consolidăm şi să extindem cooperarea bilaterală între instituţiile noastre”, a spus Joseph Chaim Shapira.

Totodată, în marja Conferinţei comune EUROSAI- ASOSAI, preşedintele Curţii de Conturi a României a fost primit de către preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, în cadrul unei întâlniri care a reunit înalţi oficiali ai Instituţiilor Supreme de Audit.

„Conferinţa comună „Probleme emergente şi situaţii neprevăzute” a reprezentat o bună ocazie pentru a împărtăşi cele mai bune experienţe şi cunoştinţe în domeniul auditului, pentru a învăţa prin schimbul de bune practici despre diferitele provocări cu care Instituţiile Supreme de Audit se confruntă în cazul problemelor şi situaţiilor de urgenţă”, se menţionează în comunicat.

Din delegaţia oficială, alături de preşedintele Mihai Busuioc, au făcut parte Carmen Georgeta Stănescu şi Ioan Hurjui, consilieri de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: ICI Bucureşti familiarizează audienţa din România cu noţiunea de HPC – High Performance Computing

PoliticKlaus Iohannis, la Forumul de la Malmö: Vom înființa în România un premiu național anual pentru personalităţi române şi internaţionale care contribuie la educaţia privind Holocaustul

EconomieCristian Popa: BNR este hotărâtă sa tempereze dinamica prețurilor

ExternGeorge Friedman: Europa și NATO, trase pe linie moartă de Statele Unite

SocialSorin Cucerai: Dreptul la viață e nederogabil

EvenimenteVictor Vevera: ICI Bucureşti familiarizează audienţa din România cu noţiunea de HPC – High Performance Computing

CulturaCristina Popescu: Porumbei exotici

EditorialClaudiu Butacu: Cum arată cultura organizațională a unui ONG acum, față de cum arăta acum câțiva aniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe