OraNoua.ro
Publicat în 1 februarie 2017, 20:08 / 267 elite & idei

Mihai Daraban: Legea prevenției este primul act normativ care ar veni efectiv în sprijinul capitalului autohton

Mihai Daraban: Legea prevenției este primul act normativ care ar veni efectiv în sprijinul capitalului autohton

Legea prevenției este primul act normativ care ar veni în mod real, efectiv, în sprijinul capitalului autohton, a declarat, miercuri, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, în cadrul unui forum de specialitate.

„Nu vreau să intru în politica referitoare la faptul că multinaționala nu este controlată și capitalul autohton este controlat mai asiduu. Aș înclina mai mult să spun că autorităților de control românești le este, câteodată, frică de profesionalismul comitetului de primire de la multinaționale. Și atunci preferă să își verse năduful pe capitalul autohton. Cred că acesta ar fi punctul esențial în abordarea acestei probleme. Pe de altă parte, predictibilitatea economică este o chestiune importantă, de care ne lovim pas cu pas. Avem uneori emoții și când zburăm peste ocean, când după un zbor lung s-ar putea ca la destinație să ne schimbăm discursul pentru că pe timpul zborului s-a schimbat Codul fiscal”, a spus Daraban, la forumul „Relația dintre stat și mediul de afaceri în 2017 — Legea prevenției”.

Acesta a apreciat că predictibilitatea economică trebuie cimentată pentru că cei din diplomația economică atrag atenția că aspectul legislativ este esențial în promovarea României.

„Nu este suficient să oferi ceva facilități, un teren etc. Majoritatea întrebărilor investitorilor sunt în principal despre fiscalitate. Nu suntem, din păcate, în acest moment, în situația de a oferi pe termen mediu și lung predictibilitate economică. Cred că se poate discuta și despre o lipsă de informatizare a instituțiilor statului, în special a organelor de control”, a explicat șeful CCIR.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României a apreciat că este nevoie de mai multă disciplină și că ar trebui revăzute atribuțiile pe care le au administratorii din mediu privat, deoarece trebui creat un mediu de lucru normal.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe