Bogdan Daradan
Publicat în 24 septembrie 2012, 19:22 / 260 elite & idei

Mihai Ghimpu: Nu va fi consulat la Tiraspol

Mihai Ghimpu: Nu va fi consulat la Tiraspol

Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu declară că un consulat rus la Tiraspol nu va fi deschis. Ghimpu susţine că viaţa unui om este mai importantă decât un consulat pe un teritoriu ocupat, potrivit moldova.org.

„Nu va fi consulat acolo şi tragem linia. Staţi liniştiţi. Cum să deschizi consulat pe un teritoriu ocupat, necontrolat de organele constituţionale. Dacă nu funcţionează legea noastră acolo. Dacă mâine, poimâine îl omoară pe un lucrător la consulat. Cine răspunde? Nu este simplu. Viaţa unui om este mai importantă decât un consulat pe un teritoriu unde nu poţi asigura securitatea lui.Ca şi cu consumarea gazelor. Ei nu plătesc, dar a cui este datoria?” a declarat Mihai Ghimpu.

Pe de altă parte, premierul Vlad Filat a reiterat că Rusia este în drept să îşi deschidă un consulat în stânga Nistrului, aşa cum sunt deschise consulate şi în alte oraşe ale ţării. Şi președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat anterior că nu crede că este o problemă ca Federația Rusă să deschidă un consulat în Tiraspol.

Liderul de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, aflat în vizită la Moscova, a cerut ajutorul Dumei de Stat a Federației Ruse în problema deschiderii unui consulat în stânga Nistrului.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe