Bogdan Daradan
Publicat în 24 septembrie 2012, 19:22 / 309 elite & idei

Mihai Ghimpu: Nu va fi consulat la Tiraspol

Mihai Ghimpu: Nu va fi consulat la Tiraspol

Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu declară că un consulat rus la Tiraspol nu va fi deschis. Ghimpu susţine că viaţa unui om este mai importantă decât un consulat pe un teritoriu ocupat, potrivit moldova.org.

„Nu va fi consulat acolo şi tragem linia. Staţi liniştiţi. Cum să deschizi consulat pe un teritoriu ocupat, necontrolat de organele constituţionale. Dacă nu funcţionează legea noastră acolo. Dacă mâine, poimâine îl omoară pe un lucrător la consulat. Cine răspunde? Nu este simplu. Viaţa unui om este mai importantă decât un consulat pe un teritoriu unde nu poţi asigura securitatea lui.Ca şi cu consumarea gazelor. Ei nu plătesc, dar a cui este datoria?” a declarat Mihai Ghimpu.

Pe de altă parte, premierul Vlad Filat a reiterat că Rusia este în drept să îşi deschidă un consulat în stânga Nistrului, aşa cum sunt deschise consulate şi în alte oraşe ale ţării. Şi președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat anterior că nu crede că este o problemă ca Federația Rusă să deschidă un consulat în Tiraspol.

Liderul de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, aflat în vizită la Moscova, a cerut ajutorul Dumei de Stat a Federației Ruse în problema deschiderii unui consulat în stânga Nistrului.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe