Adriana
Publicat în 3 iulie 2013, 15:15 / 158 elite & idei

Mihai Tănăsescu (BEI): Ne propunem pentru 2013 finanţări de 800 milioane – 1 miliard euro pentru România

Mihai Tănăsescu (BEI): Ne propunem pentru 2013 finanţări de 800 milioane – 1 miliard euro pentru România
+ Observator

Vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Mihai Tănăsescu, a declarat miercuri că banca îşi propune să aloce României în 2013 fonduri cuprinse între 800 milioane şi un miliard de euro.

Tănăsescu a participat la semnarea unui acord de împrumut cu CEC Bank în valoare de 45 milioane euro destinat finanţării sectorului IMM şi unor societăţi din sectorul public.

„Ne propunem să facem din CEC un tip, un gen de bancă de dezvoltare pentru România”, a spus Tănăsescu care a precizat că expunerea totală a BEI pe România a ajuns la 10 miliarde de euro.

Tănăsescu a explicat că miercuri urmează să aibă o întâlnire cu ministrul Agriculturii pentru discutarea unor subiecte privind finanţarea societăţilor din agricultură.

„Ne vom vedea astăzi cu ministrul Agriculturii pentru a discuta cum această bancă, BEI, să se implice mai mult în proiecte pentru agricultură în România”, a subliniat Tănăsescu.

Acordul semnat miercuri facilitează acordarea de credite pentru diferite domenii – construcţii, modernizări – tehnologizări unităţi de producţie, achiziţia de echipamente, aparatură tehnică, modernizarea fermelor agricole, infrastructură turistică.

Creditele pot fi acordate pe o perioadă de până la 12 ani cu o perioadă de graţie de patru ani.

BEI a acordat împrumuturi în 2012 de 335 milioane euro, crescând volumul angajamentelor de creditare pentru România la circa 4,3 miliarde euro în ultimii cinci ani.
www.agerpres.ro

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe