Adriana
Publicat în 1 mai 2012, 21:13 / 111 elite & idei

MIHAI TĂNĂSESCU: Parlamentul trebuie să acţioneze rapid pentru a avea un Guvern cât mai repede

MIHAI TĂNĂSESCU: Parlamentul trebuie să acţioneze rapid pentru a avea un Guvern cât mai repede
+ Observator

Stabilitate politică şi un Guvern legitim în cel mai scurt timp. Aşa vede reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu trasnferul de putere către noul cabinet care va fi format săptămâna viitoare de Victor Ponta.

Mihai Tănăsescu susţine că percepţia de instabilitate politică trebuie risipită cât mai repede. Pentru acest lucru el sfătuieşte Parlamentul să se grăbească pentru validarea noului Guvern.

Parlamentul trebuie să acţioneze rapid pentru a avea un Guvern cât mai repede. Important este ca credibilitatea ţării să nu fie deteriorată şi politicile ca vor fi promovate să fie politici credibile, care pot fi şi implementate, dar şi susţinute pe termen mediu şi lung. Politicile noului Guvern trebuie să fie în linie cu câteva principii foarte clare: continuarea procesului de stabilitate fiscală şi nu în ultimul rând, continuarea reformelor structurale” a declarat Tănăsescu în exclusivitate pentru The Money Channel.

RELAŢIA CU FMI NU TREBUIE NEGLIJATĂ

Mihai Tănăsescu spune că noul Guvern trebuie să susţină în continuare programe care au fost demarate de vechile cabinete. El face referire directă la acordurile României cu Fondul Monetar Internaţional.

Este un program al României, nu al FMI. În momentul în care, Guvernul României, oricare ar fi el merge pe această linie şi îşi menţine aceşti piloni de stabilitate, totul e OK. Trăim într-o lume turbulentă, într-o Europă contestată de multe continente. Într-o Europă în care, criza financiară, din păcate este destul de profundă„, a mai spus Tănăsescu

Articol publicat pe www.money.ro

 

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe