Bogdan Daradan
Publicat în 13 iunie 2012, 10:58 / 190 elite & idei

Ministrul Italian Andrea Riccardi le-a mulțumit românilor din Peninsulă

Ministrul Italian Andrea Riccardi le-a mulțumit românilor din Peninsulă

Andrea Riccardi, ministrul italian pentru Cooperare internaţională şi integrare, le-a mulţumit românilor din Peninsulă pentru contribuţia lor la dezvoltarea ţării în care trăiesc. Ministrul a mai subliniat importanţa istorică a prezenţei în Italia a unei comunităţi ortodoxe foarte numeroase şi le-a adresat mulţumiri românilor care muncesc în Italia, contribuind la prosperitatea şi stabilitatea ţării scrie Gazeta Românească.

Declaraţia ministrului italian a fost făcută la sediul Episcopiei Ortodoxe Române de la Roma, unde a avut loc Adunarea Generală Mitropolitană a Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale.  La adunare au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților civile italiene și române. Alături de Andrea Riccardi, care a prezentat salutul Primului Ministru Mario Monti, elogiind activitatea episcopiei noastre în Italia și a Bisericii ortodoxe, în general, în cuprinsul mitropoliei, au mai participat: Bogdan Tătaru-Cazaban, ambasadorul României pe lângă Vatican și Adina Lovin – însărcinat cu afaceri la Ambasada română din Italia, din partea autorităților române.

Adina Lovin a mulţumit reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române pentru rolul important de susţinere a comunităţilor româneşti din afara ţării şi pentru iniţiativele de promovare a tradiţiilor, culturii şi limbii române în special în rândul copiilor şi tinerilor români din diaspora, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Roma. bÎn cadrul congresului au avut loc două conferințe, seminarii pe diferite teme, precum și vizite la locurile de referinţă pentru începuturile vieții creştine la Roma.

Ultima ora:

ObservatorAdrian Socaciu: Apel şoc către politicieni: Scăpaţi de indolenţă şi resuscitaţi sportul românesc!

PoliticAntonel Tănase: Bugetul pentru 2021 se concentrează în două direcții mari: reforma statului român și menținerea direcției alături de Europa şi partenerii din Alianţa Nord-Atlantică

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialDenisa Dan: Tot ce pot să spun e că nu se respectă legea

EvenimenteAndreea Paul: Capacitatea de a lucra cu date trebuie antrenată din clasa I

CulturaFlaviu Predescu: De Ce Citim, despre „O scrisoare pierdută”

EditorialAlexandru Lăzescu: Lumea, America, Waze și BigTechClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe