Bogdan Daradan
Publicat în 13 iunie 2012, 10:58 / 225 elite & idei

Ministrul Italian Andrea Riccardi le-a mulțumit românilor din Peninsulă

Ministrul Italian Andrea Riccardi le-a mulțumit românilor din Peninsulă

Andrea Riccardi, ministrul italian pentru Cooperare internaţională şi integrare, le-a mulţumit românilor din Peninsulă pentru contribuţia lor la dezvoltarea ţării în care trăiesc. Ministrul a mai subliniat importanţa istorică a prezenţei în Italia a unei comunităţi ortodoxe foarte numeroase şi le-a adresat mulţumiri românilor care muncesc în Italia, contribuind la prosperitatea şi stabilitatea ţării scrie Gazeta Românească.

Declaraţia ministrului italian a fost făcută la sediul Episcopiei Ortodoxe Române de la Roma, unde a avut loc Adunarea Generală Mitropolitană a Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale.  La adunare au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților civile italiene și române. Alături de Andrea Riccardi, care a prezentat salutul Primului Ministru Mario Monti, elogiind activitatea episcopiei noastre în Italia și a Bisericii ortodoxe, în general, în cuprinsul mitropoliei, au mai participat: Bogdan Tătaru-Cazaban, ambasadorul României pe lângă Vatican și Adina Lovin – însărcinat cu afaceri la Ambasada română din Italia, din partea autorităților române.

Adina Lovin a mulţumit reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române pentru rolul important de susţinere a comunităţilor româneşti din afara ţării şi pentru iniţiativele de promovare a tradiţiilor, culturii şi limbii române în special în rândul copiilor şi tinerilor români din diaspora, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Roma. bÎn cadrul congresului au avut loc două conferințe, seminarii pe diferite teme, precum și vizite la locurile de referinţă pentru începuturile vieții creştine la Roma.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe