Adriana
Publicat în 20 septembrie 2017, 11:06 / 93 elite & idei

Ministrul Theodor Meleșcanu a discutat cu omologul ucrainean despre situația școlilor cu predare în limba română

Ministrul Theodor Meleșcanu a discutat cu omologul ucrainean despre situația școlilor cu predare în limba română
+ Observator

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut o întrevedere cu omologul ucrainean, Pavlo Klimkin, marți, în marja lucrărilor Adunării Generale a ONU, oficialul român exprimându-și îngrijorarea pentru situația școlilor cu predare în limba română din Ucraina, se arată într-un comunicat al MAE remis AGERPRES.

„Ministrul român și-a exprimat îngrijorarea pentru situația școlilor cu predare în limba română din Ucraina în urma adoptării noii legi privind educația. Șeful diplomației române a subliniat necesitatea adoptării unor măsuri menite să asigure respectarea normelor și standardelor internaționale în materie și a reținut, în context, angajamentul oficialului ucrainean că implementarea noii legislații se va face cu consultarea comunității românești din Ucraina și a autorităților române, astfel încât nivelul și calitatea învățământului în limba română să nu fie afectate de noile norme”, se precizează în comunicatul MAE.

Potrivit sursei citate, cei doi miniștri au trecut în revistă și situația din estul Ucrainei, inclusiv din perspectiva trimiterii unei eventuale misiuni internaționale de menținere a păcii și s-a agreat ca orice astfel de demers să respecte integritatea teritorială a statului ucrainean.
https://www.agerpres.ro/politica/2017/09/20/ministrul-melescanu-a-discutat-cu-omologul-ucrainean-despre-situatia-scolilor-cu-predare-in-limba-romana-11-24-11

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe