Adriana
Publicat în 5 decembrie 2012, 14:58 / 133 elite & idei

Mircea Geoana: 100% gresit ca prima preocupare a unui politician sa fie numirea in functie

Mircea Geoana: 100% gresit ca prima preocupare a unui politician sa fie numirea in functie
+ Observator

Fostul presedinte al Senatului, Mircea Geoana, arata ca este 100% gresit ca politicienii sa fie preocupati in primul rand de numirea in functie.

„Ultimele lucruri de care Romania are nevoie in acest moment sunt o noua criza
politica si continuarea modelului de guvernanta de pana acum. 2013 se anunta a fi
un an cel putin la fel de greu ca 2009.

De aceea, responsabilitatea este imensa! Acum, mai mult ca oricand, cea mai buna echipa guvernamentala pe care o poate alinia Romania – in termeni de experienta, competenta, integritate – trebuie trimisa in teren”, scrie Mircea Geoanaultima postare pe blog.

In opinia sa, „este 100% gresit ca prima preocupare a unui politician sa fie o numire in functie. Este 100% gresit sa se porneasca de la un nume, in loc de la programul de guvernare. Este 100% gresit sa punem caruta inaintea boilor”.

Asta, pentru ca „romanii merita o schimbare. Dar nu doar de oameni, ci si de viziune. Nu de nume, ci de suflu. Nu de promisiuni, ci de munca fara vorbe multe, in folosul lor”.

Geoana enumera si ceea ce considera a fi nevoile romanilor: „Oamenii nu asteapta mila, ci solutii pentru a se putea ridica din situatia in care se afla. Oamenii isi doresc lideri care sa le ridice valul de pe viitorul mai bun al Romaniei, pentru a sti incotro mergem cu totii. Viitorul indivizilor, dar si cel al industriei, agriculturii si serviciilor.

Nu putem lasa dezvoltarea in mainile norocului (…) Oamenii asteapta cinste. Trebuie sa iesim din logica smecheriei, a pacalelii ieftine, de balci, a promisiunilor care nu rezista contactului cu ziua de maine. Oamenii ne privesc si ne judeca in functie de cum le merge lor, nu noua!”

Pentru asta, „politicienii nu mai trebuie sa aiba functii, ci slujbe. Sa mearga la serviciu, nu sa se urce pe tron. Sa-si faca treaba si sa fie evaluati. Sa fie platiti in functie de cum merg lucrurile, nu in privilegii!”

Geoana arata ca principalul intrument care face posibila schimbarea este programul de guvernare USL, care trebuie sa fie prioritar pentru ca „avem in fata o provocare cat se poate de serioasa, o responsabilitate enorma, dar avem si increderea acelor oameni care vor iesi la vot, carora le suntem datori cu cea mai buna performanta de care suntem capabili”.

Geoana avertizeaza ca, desi USL are mai multa incredere publica decat oricand, „atata siguranta nu e tocmai inteleapta”.

„Avem atatia romani dezamagiti, romani care merita o guvernare mai buna, mai corecta, conceputa pe termen lung. Sa nu mai adaugam dezamagirilor. Sa fim lideri
responsabili si sa ne dam seama ca nu functia conteaza, ci salvarea tarii de la
prapastia economica si sociala in pragul a careia ne aflam. In decembrie nu incepe guvernarea noastra. Trebuie sa inceapa misiunea noastra. Trebuie sa incepem sa ascultam mai mult. Sa discutam mai mult cu cei afectati de politicile administratiei. Sa gandim solutii pentru cresterea companiilor si mai buna recompensare a oamenilor”, arata Geoana.

Articol publicat pe www.ziare.com

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe