Adriana
Publicat în 10 aprilie 2013, 12:43 / 116 elite & idei

Mircea Geoana: Fumul alb al procurorilor, sensul sacrificării unei mutări şi România în şase luni în Schengen

Mircea Geoana: Fumul alb al procurorilor, sensul sacrificării unei mutări şi România în şase luni în Schengen
+ Observator

Rezolvarea subiectului procurorilor este esenţială pentru declanşarea ofensivei de primăvară – politică, diplomatică, intelectuală şi de afaceri – pentru recâştigarea unei bune reputaţii a României în Europa şi în lume.

După ce se va pronunţa CSM – şi ar fi bine să o facă pe cât de rapid este posibil, sunt toate premisele să vedem fum alb în legătură cu numirea procurorilor. Preşedintele a dat semnalul necesar că va pune capăt acestui circ energofag atunci când va avea decretele pe masă. Aşa cum este esenţial să expediem acest subiect pentru a ne concentra pe economie şi pe locuri de muncă, la fel de important este să culegem dividendele europene ale sacrificiului tactic pe care l-a făcut premierul. Numirea şi validarea unor procurori a căror independenţă să nu fie pusă sub semnul îndoielii este un element esenţial în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Ştim că, oricât ar fi de nedrept, fără un MCV ireproşabil în următoarea perioadă poarta Schengen nu ni se va deschide. La fel ştim că, având MCV atârnat la gât, nici intrarea în Euro – oricât de ipotetică pare ea astăzi, în contextul crizei din flancul sudic al zonei Euro – nu va fi mai mult decât o aspiraţie.

www.adevarul.ro

Ultima ora:

ObservatorIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternTeodor Baconschi: Regimurile din China și Rusia joacă pe ideea că indivizii preferă prosperitatea înaintea drepturilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAdrian Hatos, la evenimentul DEVISE – The 3rd Digital Session of EYP Romania – intitulat „Democracy as our sole future”

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe