Adriana
Publicat în 20 martie 2013, 15:43 / 111 elite & idei

Mircea Geoana indeamna la o „ofensiva de primavara” ca sa refaca imaginea Romaniei

Mircea Geoana indeamna la o „ofensiva de primavara” ca sa refaca imaginea Romaniei
+ Observator

Senatorul PSD Mircea Geoana vorbeste despre o „ofensiva de primavara”, care ar avea scopul sa refaca imaginea Romaniei.

Fostul sef al Senatului a sugerat, in acest sens, infiintarea unui consiliu public-privat apreciind ca, daca se va actiona cu seriozitate, lucrurile se pot ameliora in sase luni.

„E grav. Asistam la o erodare a imaginii noastre, pe un fond economic prost in Occident. E ca la leapsa – ai basca, nu ai basca. A fost mai intai Grecia, elevul nastrusnic, acum poate e randul nostru, poate al Bulgariei, poate al Ungariei.

Sunt 26 milioane de someri in Europa, economia zonei euro e in recesiune, imigrantii provoaca alte reactii, dar si in plan intern s-a neglijat, imaginea noastra e acum la cote de avarie. Pledez pentru o ofensiva de primavara, se poate face. Stiu sa o fac, am mai facut-o. Nu ma refer exclusiv la problema cancelariilor occidentale, ci si la principalele piete si centre financiare ale lumii. Cand Der Spiegel spune ca in Romania e coruptie, prin gura ministrului german, sau orice revista de circulatie mare spune asta, omul de afaceri primeste aceeasi informatie”, a apreciat Mircea Geoana, la Digi 24.

Senatorul a punctat ca „reputatia proasta alunga banii din tara, turistii, locurile de munca”.

„Cand in Europa lucrurile merg prost, si eonomia Romaniei se sufoca. Pledez pentru recastigarea credibilitatii, inclusiv ca partener serios de afaceri. A inceput deja ofensiva, am avut intalniti cu agentii guvernamentale, Parlamentul, comisiile relevante, mediul privat, de publicitate, si sugerez infiintarea unui consiliu public-privat. Ofensiva ar putea prinde contur si va garantez ca in 6 luni multe semne de intrebare ar fi rezolvate”, a continuat Geoana.
Articol publicat pe www.ziare.com

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe