Adriana
Publicat în 25 septembrie 2012, 19:04 / 180 elite & idei

Mircea Geoană: Nu poţi trata privatizarea Oltchim ca pe o geambaşie de cai

Mircea Geoană: Nu poţi trata privatizarea Oltchim ca pe o geambaşie de cai

Mircea Geoană, a scris, pe blog, că procesul de privatizare a Oltchim a fost plin de greșeli și, ca într-o problemă de matematică, rezultatul nu avea cum să fie decât greșit. „Este o privatizare în stil Elodia”, a susținut Geoană.

Nu am cum să fiu de acord cu bâlbâielile OPSPI legate de privatizare. Nu poţi niciodată trata privatizarea Oltchim ca pe o geambaşie de cai. Procesul de privatizare a Oltchim a fost plin de greşeli şi, ca într-o problemă de matematică, rezultatul nu avea cum să fie decât greşit. D-l Vulpescu nu a intuit decât prea târziu dimensiunea problemelor de la Oltchim şi a lipsit cu desăvârşirea o abordare a privatizării menită să ofere perspective atât unor investitori serioşi, cât şi zecilor de mii de familii care depind de acest loc de muncă. (…)Este o privatizare în stil Elodia, iar ceea ce pare că va dispărea este şansa unui loc de muncă pentru mii de vâlceni„, a scris Mircea Geoană pe blog.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe