OraNoua.ro
Publicat în 25 noiembrie 2015, 19:12 / 227 elite & idei

Mircea Geoană: PSRO propune reintroducerea sistemului globalizat de impozitare și scăderea cotei unice la 14%

Mircea Geoană: PSRO propune reintroducerea sistemului globalizat de impozitare și scăderea cotei unice la 14%

Partidul Social Românesc (PSRO) susține reintroducerea sistemului globalizat de impozitare, ca o măsură ce va permite relansarea economică a țării, a declarat sâmbătă, la Deva, președintele PSRO, senatorul Mircea Geoană, cu ocazia prezentării programului partidului referitor la crearea de noi locuri de muncă.

În opinia președintelui PSRO, sistemul globalizat de impozitare va permite scăderea cotei de la 16 % la 14%, printr-o colectare suplimentară a resurselor bugetare.

„Principalul amendament pe care îl vom face la bugetul care se va dezbate în Parlament în următoarele câteva săptămâni, din punct de vedere al pârghiilor fiscale pentru înviorarea economiei, este reintroducerea sistemului globalizat de impozitare, cu excepția celor care au un singur venit, ceea ce va permite, prin colectare de resurse suplimentare la buget, scăderea cotei unice de la 16% la 14%. Este demonstrat cu cifre, ceea ce cu adevărat are nevoie economia românească, salariatul, pensionarul, sectorul privat din România, de care avem, evident, nevoie în continuare”, a spus Mircea Geoană.

PSRO propune un plan național pentru crearea de locuri de muncă printr-un cadru normativ, fiscal și legislativ unitar și integrat, ale cărui direcții principale sunt introducerea declarației globale de venit concomitent cu o cotă unică de impozitare de 14%, acordarea de stimulente financiare, crearea de locuri de muncă prin investiții în motoare de creștere economică, un mecanism consolidat de finanțare a marilor proiecte, dezvoltarea locală și a IMM-urilor.

Programul este lansat în dezbatere publică pentru mai multe luni de zile, președintele PSRO invitând organizațiile sindicale și mediul de afaceri să vină cu amendamente la conținutul acestuia.

„Acest program va fi dezbătut, câteva luni de zile, în fiecare colț al acestei țări. Vreau să fac un apel către cei care sunt partenerii noștri din mediile sindicale, profesionale, academice, intelectuale, mediul de afaceri — să veniți cu încredere în această conversație cu noi. Nu este o propunere mincinoasă, este modul în care PSRO funcționează”, a afirmat Geoană.

Lansarea în dezbatere publică a Programului Național al PSRO de Creare de Locuri de Muncă a avut loc în prezența reprezentanților filialelor județene ale partidului din Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe