OraNoua.ro
Publicat în 27 aprilie 2016, 15:20 / 233 elite & idei

Mircea Geoană: PSRO și-a lansat candidații pentru PMB și primăriile de sector

Mircea Geoană: PSRO și-a lansat candidații pentru PMB și primăriile de sector

Partidul Social Românesc (PSRO) și-a lansat vineri, în Parcul Cișmigiu, candidații pentru Primăria Capitalei și pentru primăriile de sector.

Din partea PSRO, la Primăria Capitalei candidează Dumitru Borțun. La Primăria sectorului 1 în cursa electorală intră Simona Chițac, la sectorul 2 — Răzvan Condurățeanu, la sectorul 3 — Adrian Sărsan, la sectorul 4 — Constantin Filip, la sectorul 5 — Rodica Toth, iar la sectorul 6 — Mugurel Frunză.

PSRO candidează singur în alegeri și are un protocol post-electoral cu PNL.

Președintele partidului, Mircea Geoană, prezent la eveniment, a apreciat drept „slăbuță oferta electorală pentru Capitală”, afirmând că profesorul Dumitru Borțun, candidat la PMB din partea PSRO, „este cu adevărat independent de interese”.

„Nu vreau să fac comentarii nici meschine, nici răutăcioase. E o ofertă slăbuță din multe puncte de vedere. Am preferat să venim cu profesorul Dumitru Borțun ca și candidat pentru că reprezintă complet altceva decât politicienii profesioniști. Nu poți să nu te gândești că cei care vor ocupa clădirea din spate, a Primăriei Capitalei, complet refăcută, vor fi în continuare dependenți de grupurile de interese care au sifonat banul public și au dinamitat dezvoltarea Bucureștiului. Practic, fără excepție, toți candidații pe care îi văd au în spate o grupare de interese economice, care îi dirijează și care îi controlează. La noi la PSRO profesorul Borțun este cu adevărat independent de interese”, a spus Geoană.

În opinia sa, în prezent, în PNL și PSD „există o buimăceală” care denotă dificultăți cu resursele umane.

„Eu cred că există o buimăceală în partidele tradiționale din România; și la PSD, și la PNL există în clipa de față (…) o uriașă criză internă. La PNL această bâlbă prelungită denotă de fapt o criză internă, iar la PSD apelarea la o colegă respectabilă, dar care este recent venită în partid și care nu reprezintă aproape cu nimic ceea ce înseamnă PSD arată că și PSD și PNL au dificultăți de resurse umane. Domnul Predoiu are un avantaj: acela că s-a pregătit să fie prim-ministru și poate că are ceva metode mai moderne decât ceilalți candidați”, a afirmat Geoană.

El a explicat de ce a fost ales Parcul Cișmigiu, vizavi de clădirea veche a Primăriei Capitalei, ca loc de lansare a candidaților PRSO.

„Clădirea a fost evacuată pentru consolidare, acel contract suspect pentru închirierea unui nou sediu arată modul în care se face politică cu bani publici în Primăria Generală. Dacă tot este o primărie curată, din punct de vedere arhitectural și al igienei, cred că adevărata curățenie trebuie să se facă cu cei care vor popula această primărie, începând cu primarul general și continuând cu deparazitarea administrației.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

PoliticOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialRadu Craciun: Teoria absurduluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe