OraNoua.ro
Publicat în 6 martie 2012, 12:25 / 282 elite & idei

Mircea Geoană solicită o întâlnire de urgenţă a organelor de lege şi ordine

Mircea Geoană solicită o întâlnire de urgenţă a organelor de lege şi ordine

Senatorul independent Mircea Geoană solicită primului ministru Mihai Răzvan Ungureanu organizarea unei şedinţe de urgenţă cu reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Ministerului Justiţiei, ai Ministerului Finanţelor Publice şi ai autorităţilor locale. Solicitarea vine în contextul împuşcăturilor de luni din Bucureşti, dar şi a valului crescând de infracţiuni înregistrate în România se arată într-un comunicat de presă.

‘Crima de la coaforul din zona Perla este doar cel mai recent episod din valul de infracţiuni care a năpădit România în ultima perioadă. Legea şi ordinea au devenit mai importante ca oricând, nu ne putem juca cu siguranţa cetăţeanului’, a declarat Geoană,

menţionând că ‘se impune acţiunea autorităţilor, iar revolta opiniei publice este justificată’.

Potrivit senatorului, ‘zilnic, aflăm că a mai avut loc o crimă oribilă, că s-a mai întâmplat ceva în ţară, la oraş sau la sat, care afectează siguranţa românilor. Organele de ordine şi justiţie par depăşite, şi efectul e că ne obişnuim să fim resemnaţi, să trăim într-un mediu de şoc şi groază pentru noi şi copiii noştri. Acceptăm încet, încet nesiguranţa ca o stare normală. Acest lucru nu este normal şi trebuie să înceteze. Avem dreptul la siguranţă. Nu putem aştepta să fim copleşiţi de crime -indiferent că sunt cauzate de tulburări mintale, de disperare sau de teribilism- înainte să acţionăm. În acelaşi timp, să nu uităm de combaterea marilor cauze, iar în acest sens lupta cu sărăcia şi excluderea e esenţială’.

În acest context, Geoană a menţionat că ‘nu putem să dăm vina doar pe reprezentanţii sistemului fără să facem ceva concret pentru a-i echipa cu toate instrumentele de care au nevoie şi fără a stabili o legătură mai strânsă între poliţia comunitară şi poliţia naţională’. În opinia sa, nu trebuie uitat că rata relativ scăzută a infracţionalităţii în trecut a reprezentat şi unul dintre avantajele României în comparaţie cu alte ţări, contând în stabilirea unor investiţii străine. ‘Nimeni nu investeşte unde se simte nesigur’, a atenţionat Geoană.

‘În calitate de senator independent nu reprezint interese de partid. Mă privesc doar interesele românilor. De aceea, solicit convocarea, de către premier, a unei şedinţe de urgenţă cu reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Ministerului Justiţiei, ai Ministerului Finanţelor Publice şi ai autorităţilor locale. Cu această ocazie trebuie identificate toate nevoile şi resursele şi stabilite priorităţi de acţiune şi investiţii. Trebuie să le oferim oamenilor ordinii instrumentele de care au nevoie şi apoi să-i ţinem responsibili de cele mai înalte standarde de siguranţă’, a conchis senatorul.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe