Mircea Geoană: Trebuie să păstrăm nealterată supremația tehnologică a Alianței
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a condus luni prima întâlnire între membrii Board-ului pentru Inovare din cadrul Alianței și cei 12 membri ai noului Grup Consultativ pentru tehnologii emergente și disruptive.
“O excelentă ocazie de a găsi noi sinergii între NATO, sectorul privat, cel guvernamental și academic și de a păstra nealterată supremația tehnologică a Alianței”, a scris Geoană, președinte al Board-ului pentru Inovare, într-o postare pe Facebook.
Conform unui comunicat al NATO, grupul de 12 experți externi și-a prezentat recomandările cu privire la tehnologiile inovatoare pe care NATO ar trebui să le urmărească cu prioritate.
Experții s-au concentrat pe anumite domenii tehnologice, cum ar fi datele ca resursă strategică și tehnologiile cuantice. Grupul a sugerat, printre altele, să se reconsidere modul în care NATO se implică în sectorul privat care nu se referă la domeniul apărării și a subliniat importanța dezvoltării unor principii etice puternice.
“Modul în care abordăm și adoptăm tehnologii emergente și disruptive va fi crucial pentru viitorul Alianței noastre”, a declarat secretarul general adjunct Mircea Geoană, care conduce Board-ul pentru inovare.
“Combinația dintre coordonarea internă coerentă și expertiza externă este crucială pentru a conduce agenda de inovare mai departe. Această întâlnire comună reunește aceste două aspecte ”, a subliniat el.
Board-ul pentru inovare reunește conducerea la nivel înalt a NATO pentru a coordona eforturile de inovare, pentru a identifica obstacolele și pentru a promova soluții practice. Consiliul este o parte esențială a răspunsului strategic al NATO la oportunitățile și provocările create de tehnologiile emergente și perturbatoare, cum ar fi inteligența artificială, sistemele autonome sau biotehnologiile.
Grupul consultativ pentru tehnologiile emergente și disruptive este compus din 12 persoane din națiunile aliate din mediul academic și din industrie. Grupul, care a fost anunțat în iulie anul acesta, va oferi expertiză externă eforturilor de inovare ale NATO.
Recomandările vor fi preluate de către staff-ul internațională al NATO, în strânsă consultare cu consilierii externi.
www.caleaeuropeana.ro
Ultima ora:
ObservatorMarco Badea: S-a lansat raportul „Starea Climei – România 2024”
PoliticKlaus Iohannis, de Ziua Națională a Victimelor Holocaustului: Generațiile de astăzi trebuie să stopeze discursul instigator de ură care capătă din nou amploare
EconomieRăzvan Nicolescu: Aş propune un parteneriat pentru viitor companiei E.ON, ca să nu plece din România
ExternRufin Zamfir: Ieri am marcat un an de la atacurile barbare ale Hamas asupra populației israeliene
SocialNicoleta Munteanu: Ora practică de antreprenoriat Kids in Business a început la Mark Twain International School Bucharest -şcoala primară cu productia de Slime-lipicios de distractiv!
EvenimenteAndrei Dudoiu: One of the most exciting startup competitions in Europe – the How To Web Spotlight Competition!
EditorialAlexandru Grumaz: Si vis pacem, para bellum!
CulturaLorena Stoian: Comisia Europeană oferă tinerilor 35.500 de permise de călătorie gratuite prin DiscoverEU!
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe