OraNoua.ro
Publicat în 24 septembrie 2014, 17:45 / 413 elite & idei

Mircea Geoană: UDMR trebuie să înceteze acest joc electoral periculos legat de autonomie

Mircea Geoană: UDMR trebuie să înceteze acest joc electoral periculos legat de autonomie

Senatorul PSD Mircea Geoană a făcut un apel joi la liderii UDMR să reziste tentației de a folosi un context internațional complicat „pentru promovarea unor obiective nerezonabile, nerealiste și de neacceptat” și a susținut că reprezentanții formațiunii fac un joc electoral periculos referitor la autonomia așa-zisului ținut secuiesc.

„Discuția asupra unei autonomii a așa-zisului ținut secuiesc capătă accente periculoase. România a fost și este patria tuturor cetățenilor săi, indiferent de etnia lor. Prosperitatea și demnitatea tuturor cetățenilor României nu se poate realiza prin exacerbarea a ceea ce ne separă, ci a ceea ce ne unește”, a spus Geoană, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

El a subliniat că statul român a făcut eforturi serioase pentru a acorda drepturi tuturor minorităților care conviețuiesc pașnic astăzi pe teritoriul României.

„Însă, Constituția României, chiar de la art. 1, menționează foarte clar: „România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”. Fac un apel către liderii UDMR să reziste tentației facile de a folosi un context internațional complicat pentru promovarea unor obiective nerezonabile, nerealiste și de neacceptat. Dintr-un partener important pe drumul democratizării și europenizării României, UDMR riscă să se izoleze pe scena politică internă și internațională. Dacă deschidem cutia Pandorei, efectele pot fi greu cuantificabile”, a spus senatorul Mircea Geoană, fost ministru de Externe.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

PoliticKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

EconomieCristian Grosu: Ieșirea din economia liberală de piață

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaDan Mircea Cipariu realizează ateliere de lectură și scriere creativă în cadrul proiectului ”Țesem legături”

EditorialAlexandru Lăzescu: G7 vs BRICS – competiția pentru o nouă ordine mondialăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe