OraNoua.ro
Publicat în 29 mai 2012, 17:31 / 406 elite & idei

Mircea Geoană, votat de Senat pentru conducerea Comisiei de politică externă

Mircea Geoană, votat de Senat pentru conducerea Comisiei de politică externă

Mircea Geoană a fost votat marţi de plenul Senatului pentru preluarea funcţiei de preşedinte al Comisiei de politică externă a acestei camere, 84 de senatori exprimându-se pentru, trei împotrivă şi unul abţinându-se.

Senatorul independent Mircea Geoană îl înlocuieşte astfel în funcţia de preşedinte de comisie pe Titus Corlăţean, care a devenit ministru al Justiţiei.

Liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, a anunţat în plen că Grupul parlamentar al PSD îl susţine pe Mircea Geoană pentru şefia Comisiei de politică externă.

„Din partea Grupului parlamentar al PSD, în locul domnului Titus Corlăţean, grupul nostru îl propune pe domnul senator Mircea Geoană”, a anunţat Ilie Sârbu.

Geoană a declarat referindu-se la propunerea sa de către PSD în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru politică externă a Senatului că reprezintă „un gest de normalitate” în relaţia cu social-democraţii, însă a spus că este o distanţă „mare” până la întoarcerea în PSD.

„Am fost solicitat să dau o mână de ajutor din această poziţie importantă din Senatul României şi am acceptat să fac acest lucru, pentru că atunci când este vorba de interesul general al ţării nu am ezitat să pun umărul. Este în mod evident un mandat foarte scurt, dar am înţeles să fiu alături de cei care încearcă să conducă o politică externă românească cât mai coerentă, cât mai puţin dominată de tensiuni interne, în limita posibilului şi cât mai profesionistă cu putinţă. Fără îndoială, este un prim pas de normalizare a unei relaţii care a fost tensionată şi care a condus până la ruptură. Este devreme să vorbim despre acest lucru (n.r. – întoarcerea în PSD)”, a afirmat Geoană.

El a susţinut că a avut „o primă discuţie” cu privire la „normalizarea” relaţiei cu PSD.

„A fost o primă discuţie cu privire la normalizarea relaţiei din punct de vedere public şi politic. Până la reîntoarcerea propriu-zisă în PSD este distanţă mare şi cred că în acest moment trebuie să ne concentrăm cu toţii asupra a ceea ce este de făcut în această etapă”, a spus Geoană. AGERPRES

Ultima ora:

ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă

PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești

EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone

ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?

SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟

EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024

EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society

CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentarăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe