OraNoua.ro
Publicat în 8 ianuarie 2013, 20:29 / 265 elite & idei

Mireille Rădoi – Atelier de benzi desenate la Galateca

Mireille Rădoi – Atelier de benzi desenate la Galateca

Artistul BD Octav Ungureanu si Pisica Patrata au pus la cale un atelier de benzi desenate, pentru copii cu varste intre 7 si 14 ani, parte din calendarul de evenimente al expozitiei Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri.

Sambata, 12 ianuarie, incepand cu ora 11:00, la Galateca, copii vor putea exersa cateva metode simple de constructie a unui personaj, notiuni de cadre si primii pasi in crearea unui scenariu de BD.

“Inca de la vernisaj am anuntat ca vom organiza astfel de ateliere iar raspunsul publicului a fost peste asteptari” a declarat reprezentanta Galateca. “Ne-am bucurat sa aflam ca Pisica Patrata are fani chiar si in randul adolescentilor, care stiau foarte multe despre artist si ii cunosteau lucrarile de street art” a continuat ea.

Atelierul le este dedicat copiilor cu varste intre 7 si 14 ani. Locurile sunt limitate iar inscrierile se pot face la adresa galerie@galateca.ro sau in galerie, pe strada Rosetti nr 2-4.

Ce este Galateca?

O galerie de arta contemporana. Un proiect in evolutie, a carui radacina s-a ancorat in traditia spatiului gazda: Biblioteca Centrala Universitara CAROL I. Am plecat de la CARTE si am ajuns la C’ARTE. Am pornit de la cuvantul tiparit si vom ajunge la cele mai noi forme multimedia de comunicare. Am pornit de la ideea de a anima si activa un spatiu ideal, asezat in cea mai frumoasa piata a Capitalei, in sensul experimentarilor continue si multidisciplinare. Am ajuns sa lansam un proiect conceput in etape, care va evolua rapid pentru a se dezvalui cu toate componentele sale in anul ce vine. Pentru moment va invitam in galerie. La GALATECA relatia dintre privitor si creatia artistica isi va castiga intaietatea vis–a–vis de expunerea clasica si impersonala a operei de arta.

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe