Matei Bogdan
Publicat în 18 ianuarie 2022, 17:17 / 194 elite & idei

Mireille Rădoi: ”BCU Carol I va susține mereu tinerii scriitori!

Mireille Rădoi: ”BCU Carol I va susține mereu tinerii scriitori!

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, a participat sâmbătă, 15 ianuarie 2022, la organizarea  Galei Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2021 alături de Muzeul Național al Literaturii Române și asociația EURO CULTURART. 

”Programul a celebrat cea de-a XII-a ediție a Zilei Culturii Naționale, în cadrul unui eveniment hibrid, fizic și online, transmis în direct de Radio România Cultural din Sala ”Perpessicius” a Muzeului Național al Literaturii Române din București.

Premiul Cartea de Poezie a anului 2021: ”Cartea plantelor și animalelor” de Simona Popescu 

”Cartea plantelor și animalelor” de Simona Popescu, volum apărut la editura Nemira, a fost desemnat câștigător. Pentru secțiunea Premiul Tânărul poet al anului 2021 au fost nominalizate cărți semnate de Ramona Boldizsar, Elena Boldor, Adelina Pascale, Florentin Popa, Cătălina Stanislav și Ioana Iuna Șerban în vreme ce nominalizările pentru secțiunea Premiul Tânărul prozator al anului 2021 au fost fost cărțile scriitorilor Paula Erizanu, Dinu Guțu, Teodor L. Nedeianu, Cristian Vicol și Mihail Victus.

Juriul Galei a fost format din trei critici literari (laureați ai edițiilor 2012, 2014 și 2015): Bianca Burța-Cernat, Andreea Răsuceanu și Cosmin Borza.

”Biblioteca Centrală Universitară Carol I a găzduit în fiecare an edițiile anterioare ale Galei Tinerilor Scriitori. Suntem bucuroși să susținem desfășurarea unui eveniment în care tinerii scriitori de astăzi sunt promovați și încurajați să răzbată mai departe pe drumul istovitor spre acel „je ne sais quoi” prin care vor deveni artiștii nemuritori de mâine atât în cărțile lor cât și în sufletele iubitorilor de poezie și proză românească.” a declarat Mireille Rădoi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” arată un comunicat BCU Carol I. 

www.dcnews.ro

Ultima ora:

ObservatorGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

PoliticOana Țoiu, despre victimele violenței domestice: ”Nu poate nimeni în locul lor să apeleze la autorități, însă sunt câteva lucruri care le pot fi de ajutor”

EconomieGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

ExternRadu Carp: Umbra lui Putin în Italia post-Draghi – între Rousseau şi Montesquieu

SocialNicoleta Munteanu: Povestea româncei care este parteneră într-o companie care are în responsabilitate peste 6 miliarde de euro şi care a dezvoltat singură un program unic pentru copiii din toate şcolile din România

EvenimenteFlavia Popa şi Ciprian Stănescu – Climate Change Summit şi cum schimbăm paradigma mediului

CulturaDan Mircea Cipariu: ORLAN, file de corp și auto-hagiografie

EditorialAlexandru Grumaz: După Putin ultranaționaliști? (III) (lecții din războiul din Ucraina)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe