OraNoua.ro
Publicat în 31 octombrie 2012, 18:56 / 247 elite & idei

Mireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, gazda a trei evenimente de prestigiu

Mireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, gazda a trei evenimente de prestigiu
+ Cultura • + Observator

Biblioteca Central Universitara “ Carol I” a gazduit ieri seara, incepand cu ora 18.00, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa presedintelui Parlamentului European, Martin Schultz, de catre Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA).

Acest eveniment se inscrie intr-o serie de manifestari de exceptie gazduite in salile Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” in ultimele zile ale lunii octombrie.

“Reusim sa coagulam energii foarte diverse avand un singur liant: prestigiul, calitatea si adecvarea la temele stringente ale momentului”, a precizat directorul BCU, Mireille Radoi pentru OraNoua.ro.

Astfel, seria evenimentelor a fost initiata marti, 30 octombrie, cu reuniunea Asociatiei Studentilor LiderJust, la care a participat si Ambasadorului SUA la Bucuresti, Mark Gittenstein. Miercuri 31 oct, ziua a debutat cu seminarul international “Smart Defence and Defence Investment”, organizat de Universitatea Nationala de Aparare, Academia Oamenilor de Stiinta si Centrul de Analiza si Studii de Securitate, care s-a bucurat de participarea unor inalti reprezentanti ai NATO si ai Consiliului Atlantic, Ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu si Ministrului de Externe, Titus Corlateanu, Sorin Encutescu si Iulian Chifu, Consilieri ai premierului si respectiv presedintelui, precum si a numerosi oameni de afaceri din domeniu.

Schimband complet registrul, pastrand referinta prevalenta la performanta si profesionalism, joi 1 noiembrie, va avea loc relansarea revistei „Arta” a Uniunii Artistilor Plastici, precum si a site-ului aferent!

“Cu eforturi teribile ale echipei BCU, cu multa bunavointa, cu inspiratie, animati de dorinta de a ne indeplini menirea trasata de suveranul fondator al institutiei, regele Carol I, ne straduim sa fim un pol viu care iradiaza cultura si care se plaseaza in centrul agendei societatii romanesti”, a punctat directorul BCU, Mireille Radoi.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe