OraNoua.ro
Publicat în 31 octombrie 2012, 18:56 / 291 elite & idei

Mireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, gazda a trei evenimente de prestigiu

Mireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, gazda a trei evenimente de prestigiu
+ Cultura • + Observator

Biblioteca Central Universitara “ Carol I” a gazduit ieri seara, incepand cu ora 18.00, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa presedintelui Parlamentului European, Martin Schultz, de catre Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA).

Acest eveniment se inscrie intr-o serie de manifestari de exceptie gazduite in salile Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” in ultimele zile ale lunii octombrie.

“Reusim sa coagulam energii foarte diverse avand un singur liant: prestigiul, calitatea si adecvarea la temele stringente ale momentului”, a precizat directorul BCU, Mireille Radoi pentru OraNoua.ro.

Astfel, seria evenimentelor a fost initiata marti, 30 octombrie, cu reuniunea Asociatiei Studentilor LiderJust, la care a participat si Ambasadorului SUA la Bucuresti, Mark Gittenstein. Miercuri 31 oct, ziua a debutat cu seminarul international “Smart Defence and Defence Investment”, organizat de Universitatea Nationala de Aparare, Academia Oamenilor de Stiinta si Centrul de Analiza si Studii de Securitate, care s-a bucurat de participarea unor inalti reprezentanti ai NATO si ai Consiliului Atlantic, Ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu si Ministrului de Externe, Titus Corlateanu, Sorin Encutescu si Iulian Chifu, Consilieri ai premierului si respectiv presedintelui, precum si a numerosi oameni de afaceri din domeniu.

Schimband complet registrul, pastrand referinta prevalenta la performanta si profesionalism, joi 1 noiembrie, va avea loc relansarea revistei „Arta” a Uniunii Artistilor Plastici, precum si a site-ului aferent!

“Cu eforturi teribile ale echipei BCU, cu multa bunavointa, cu inspiratie, animati de dorinta de a ne indeplini menirea trasata de suveranul fondator al institutiei, regele Carol I, ne straduim sa fim un pol viu care iradiaza cultura si care se plaseaza in centrul agendei societatii romanesti”, a punctat directorul BCU, Mireille Radoi.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe