Matei Bogdan
Publicat în 8 martie 2023, 17:50 / 59 elite & idei

Mireille Rădoi, Claudia Nicolae:”UCRAINA-UN AN DE RĂZBOI” – expoziţie de fotografii AGERPRES

Mireille Rădoi, Claudia Nicolae:”UCRAINA-UN AN DE RĂZBOI” – expoziţie de fotografii AGERPRES

„Ucraina – un an de război” este titlul expoziţiei cu fotografii AGERPRES, care poate fi vizitată de vineri (24 februarie), timp de două săptămâni, la Biblioteca Central Universitară din Capitală.

”Este o expoziţie în care vrem să aducem în atenţie rolul şi importanţa corespondentului de război, care lasă prin mărturiile strânse un mic fragment de istorie. Misiunea unei agenţii de presă este aceea de a furniza celorlalte instituţii media şi publicului larg informaţie obiectivă, promptă şi de calitate. Asta au realizat colegii mei, din luna februarie 2022, în cele opt deplasări efectuate în Ucraina. Şi au pus pasiunea pentru profesie înaintea oricăror altor temeri fireşti. Fotografiile sunt realizate în Ucraina, în diferite regiuni afectate de război, dar şi în Vama Siret, acolo unde au ajuns sute de mii de refugiaţi. Parteneriatul pe care îl avem cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” oferă ocazia publicului interesat de carte să privească şi aceste scene, care şochează şi sensibilizează într-o foarte mare măsură”, a declarat Claudia Nicolae, directorul general al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES.

Fotografiile au fost realizate de corespondentul AGERPRES Cristian Lupaşcu.

”De Dragobete – ziua în care dragostea ar trebui să îmblânzească inimile – se împlineşte un an de când, pe teritoriul Ucrainei, se desfăşoară acţiuni sângeroase… Momente tragice, care trebuie să rămână consemnate în istoria modernă, pentru ca generaţiile următoare să le poată studia şi să înveţe din greşelile înaintaşilor. De aceea, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” şi AGERPRES au realizat o expoziţie cu imagini surprinse pe lentila fotografului Cristian Lupaşcu, corespondent de război, care ne va transforma în martori ai catastrofelor provocate de război. Cele două instituţii vor continua, cu aceeaşi tenacitate şi profesionalism, să adune şi să conserve informaţii valoroase puse la dispoziţia publicului, astfel încât, pe viitor, repetarea unor asemenea greşeli istorice să nu mai fie posibilă”, afirmă Mireille Rădoi, director general al BCU.

Expoziţia cuprinde 20 de fotografii şi poate fi vizitată până pe data de 10 martie.

Ultima ora:

ObservatorTheodor Paleologu: Un nou podcast al Casei Paleologu – „D’ale antropologiei” cu Alec Bălășescu.

PoliticKelemen Hunor: Politică trebuie să faci într-un singur moment, când te pregăteşti de alegeri

EconomieRamona Jurubiță: „Toate trendurile care erau latente s-au accelerat și sunt vizibile acum. Noi le vedem”

ExternOvidiu Nahoi: Lungul drum către „normalizare” între Serbia și Kosovo

SocialVlad Mixich: Nu mai am nicio îndoială că trăim acel punct istoric de inflexiune care este egalat ca importanță doar de evenimente ca descoperirea roții, a scrisului sau a electricității

EvenimenteAndreea Paul: Despre VIITORUL copiilor noștri

CulturaFlaviu George Predescu: Scriere creativă Verbum, la Cugir – Un veritabil schimb de idei între generații

EditorialAlexandru Lăzescu: Cum a apărut criza bancară din America și cum ne-ar putea afecta



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe