Adriana
Publicat în 17 septembrie 2013, 17:19 / 109 elite & idei

Mireille Radoi: Festivalul Strada de C’arte începe pe 20 septembrie: cu filme, concerte și expoziții

Mireille Radoi: Festivalul Strada de C’arte începe pe 20 septembrie: cu filme, concerte și expoziții
+ Observator

Timp de opt zile bucurestenii si vizitatorii Capitalei vor beneficia de evenimente culturale, cu acces gratuit, oferite de Biblioteca Centrala Universitara Carol I si Fundatia Universitara Carol, prin cea de-a treia editie a festivalului cultural în aer liber Strada de C’Arte.
Astfel, între 20-28 septembrie, strada Boteanu se transforma într-o zona pietonala, gazduind cel mai mare târg de carte în aer liber din Bucuresti. Cele mai importante edituri si librarii, recitaluri de poezie, concerte live de blues si jazz, lansari de carte, ateliere de reciclare, proiectii de filme, dezbateri, expozitii de arhitectura si arta contemporana, instalatii de carte si ateliere de pictura si desen dedicate copiilor ofera participantilor un program unic.

„Anul trecut, Strada de C’Arte s-a bucurat sa primeasca peste 15.000 de vizitatori care au însufletit zona Bibliotecii Centrale Universitare Carol I. Anul acesta, vom scoate pentru a treia oara cartile în strada si am pregatit pentru publicul larg, indiferent de vârsta sau situatie materiala, o multime de formule cool de exprimare a celor 7 arte.”, a declarat Mireille Radoi, Directorul General al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I.

Editurile prezente la târgul de carte pe Strada Boteanu ofera vizitatorilor si de aceasta data mii de titluri românesti si straine. Iubitorii de literatura vor putea participa la lansari de carte în Foaierul de Lectura si sunt invitati la recitalurile si concertele live din Rampa de Jazz si Poezie, coordonata de Agentia de Carte. În apropierea statuii ecvestre, câtiva tineri artisti au imaginat o instalatie de carte pe care o vor asambla în timpul festivalului.

În Aula BCU Carol I vor fi proiectate, pe 20 septembrie, filme românesti si se vor juca piese de teatru, cu intrare libera. Institutul Aspen România pregateste Festivalul Ideilor – o simfonie a ideilor la confluenta de culturi, care se va desfasura atât în Aula Bibliotecii, cât si în Salonul Carol. Evenimentul cuprinde o serie de dialoguri pe teme culturale, identitare si de diaspora, la care sunt invitati mari artisti de la Festivalul George Enescu si personalitati prezente la Bucharest Forum 2013. Discutiile vor fi transmise live în Aula Bibliotecii si pe website-ul www.stradadecarte.ro.

Galateca (str. C.A. Rosetti, nr. 2-4) îsi va cuceri vizitatorii cu instalatia de sunet si arta Ajuns la prabusire. Un contact strident cu Timon Botez. Galeria este avanpost al conceptului Henwood Library, iar titlurile renumitei edituri vor fi disponibile atât în gallery shop, cât si într-un stand al târgului de carte.

Intrarea Regala (str. Dem I. Dobrescu, nr. 1) îi asteapta pe vizitatori sa Descopere România prin filatelie si arta, cu o expozitie realizata de Romfilatelia.

Pe Strada Boteanu, tinerii pasionati din echipa Reciclare Creativa vor pune imaginatia vizitatorilor la treaba, în încercarea de a crea arta urbana din deseuri. Iar cei mici, sub îndrumarea voluntarilor de la Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD, www.imdd.ro), vor putea participa la ateliere de modelaj si desen, lectura la iarba verde, precum si la concursuri de pictura si colaj pe Strada Copiilor (în fata Bisericii Boteanu).

Galateca (str. C.A. Rosetti nr. 2-4) îsi va cuceri vizitatorii cu o expozitie a artistului norvegian Timon Botez, o suita de activitati inedite pentru copii (teatru de papusi, scriere creativa, colaj si altele) si lansarea-eveniment a unui nou DVD semnat Grigore Lese. Galeria este avanpost al conceptului Henwood Library, iar titlurile renumitei edituri vor fi disponibile atât în gallery shop, dar si într-un stand-instalatie de carte în perimetrul festivalului.

Pentru cei care vor sa se relaxeze, Strada de C’Arte pregateste terase efemere încadrate de monumentele istorice impunatoare, cu accente moderne de muzica si acces liber la reteaua wireless.

„Propunem vizitatorilor tururi ghidate si expozitii de carte rara pentru a descoperi misterele Bibliotecii si frumusetea spatiilor restaurate recent. Fiecare editie a Strazii de C’Arte a atras peste 2.000 de participanti la aceste tururi care au loc imediat dupa terminarea programului obisnuit al Bibliotecii”, a precizat Mireille Radoi.

http://www.b365.ro/festivalul-strada-de-c-arte-incepe-pe-20-septembrie-cu-filme-concerte-i-expozi-ii-intrare-libera_194583.html

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe