Matei Bogdan
Publicat în 11 mai 2022, 12:58 / 78 elite & idei

Mireille Rădoi: Forumul Educației Franco-Române inaugurat la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Mireille Rădoi: Forumul Educației Franco-Române inaugurat la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Luni, 9 mai 2022, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a fost inaugurat „Forumul Educației Franco-Române”, întrunit în urma intensificării dialogului pe tema priorităților cooperării educative și lingvistice dintre Ambasada Franței în România și Ministerul Educației.

Directorul General BCU, Mireille Rădoi a deschis ședința arătând însemnătatea istorică a acestei întruniri precum și motivele de sărbătoare comună pentru Uniunea Europeană, România și Biblioteca Centrală Universitară.  Momentul solemn a fost continuat de Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației, Ligia Deca, Consilier Prezidențial, respectiv Laurence Auer, Ambasadorul Franței în România. Fiecare dintre domniile lor a tratat teme precum digitizarea învățământului românesc, proiectul „România Educată” și integrarea copiilor refugiaților ucrainieni în sistemul de învățământ.

Exemplul expertizei franceze în domenii-cheie

Evenimentul durează două zile și este structurat în 12 conferințe însoțite de ateliere de dezbateri centrate pe următoarele puncte de interes: starea de bine la școală, dezvoltarea durabilă, cetățenia și Europa, predarea limbii franceze pentru diplomație și pentru tineri, învățământul profesional, predarea Holocaustului și a istoriei evreilor în școlile românești. Obiectivul principal al forumului este de a oferi exemplul expertizei franceze în domenii-cheie, de a urmări și a optimiza progresele părții române în vederea stabilirii unor acțiuni concrete în următorii 4 ani.

„Continuăm bucuroși tradiția”

„Forumul franco-român are loc în timpul Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene și este inaugurat cu ocazia unei zile importante pentru comunitatea europeană: 9 mai. Sărbătoarea marchează cu prilejul declarației lui Robert Schuman nașterea Comunităților Economice Europene care mai târziu urmau să devină Uniunea Europeană. Luna mai este o ocazie festivă și pentru Biblioteca Centrală Universitară întrucât la 3 mai 1891, regele Carol I a semnat actul întemeierii acestei instituții unde au avut loc ulterior numeroase conferințe de anvergura celei de astăzi. Continuăm bucuroși tradiția și sperăm ca dezbaterile care vor avea loc de-a lungul acestor zile să aibă un impact semnificativ asupra educației românești” a declarat conf. univ. dr. Mireille Rădoi. Arată un comunicat BCU Carol I.

www.dcnews.ro

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATO

PoliticKelemen Hunor: În timp ce alţii dărâmă statui, noi ridicăm statui şi construim un viitor paşnic

EconomieDaniel Dăianu: Se întoarce o economie a tristeţii?

ExternIulian Chifu: Gâtuirea Europei – Un vas venind din China a blocat aprovizionarea cu petrol şi gaze prin Suez

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaIonuț Vulpescu: Naționalismul religios crește radical în perioadele istorice marcate de o dramatică vulnerabilitate

EditorialAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATOClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe