Adriana
Publicat în 19 iunie 2012, 14:28 / 315 elite & idei

Mireille Radoi, la Mystery & Thriller Festival

Mireille Radoi, la Mystery & Thriller Festival

Cea de a doua editie a Mystery & Thriller Festival va avea loc in perioada 18-24 iunie in Cetatea Rasnov, obiectivul principal al festivalului fiind acela de a aduce pasionatilor genului o oferta completa: posibilitatea de a achizitiona ultimele aparitii de carte si jocuri pe calculator, de a viziona filme reprezentative pentru gen, de a se bucura de savoarea intalnirilor cu autorii, de a participa la jocuri interactive tematice, la workshop-uri si tabara de scriere creativa, la dezbateri si conferinte incitante, alaturi de jurnalisti si nume de referinta.

Nu vor lipsi nici concertele sustinute de trupe cu priza la public pe scenele din Cetate si din oras. Si, desigur, Marea Gala, care va incheia festivalul.

Incepand cu ziua de luni 18 iunie 2012 si pana in ziua de 23 iunie 2012 vor avea loc in medie cate doua ateliere pe zi. Temele ce vor fi abordate la aceste ateliere sunt urmatoarele: alegerea subiectului si a personajelor, planificarea actiunii, dialogul, teme celebre, scenaristica, manipulare, media, ghid editorial, sfaturi practice pentru tinerii autori, plotul istoric, despre serviciile secrete la noi si in lume, filme celebre realizate dupa romane celebre, istorie si crime fiction, medicina legala, arme albe si arme de foc etc.

Conferentiarii care vor sustine aceste ateliere sunt specialisti cu multa experienta in domeniu, printre ei numarandu-se George Arion, Bogdan Ficeac, Monica Ramirez, Bogdan Hrib, Tony Mott, Daniel David, Mireille Radoi, Lucia Verona, Oana Mujea, Razvan Dolea si Octavian Buda. In fiecare zi vor avea loc proiectii de film si discutii pe diferite teme. Programul final va fi anuntat participantilor, prin email, cu maxim 10 zile inainte de inceperea taberei de creatie.

Articol publicat pe www.4arte.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe