Matei Bogdan
Publicat în 15 iunie 2021, 13:06 / 35 elite & idei

Mireille Radoi: NOAPTEA MUZEELOR la Biblioteca Centrală Universitară “CAROL I” din Bucureşti

Mireille Radoi: NOAPTEA MUZEELOR la Biblioteca Centrală Universitară “CAROL I” din Bucureşti

Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” a invitat publicul meloman şi iubitor de carte, sâmbătă, 12 iunie 2021, începând cu ora 18,00, să descopere universul citadin al Micului Paris, cu ocazia evenimentului anual – Noaptea Muzeelor. “Punctul de întâlnire” a fost în Calea Victoriei nr. 88, la statuia Regelui Carol I, unde a avut loc un concert extraordinar susţinut de Muzica Reprezentativă a MApN, sub bagheta colonelului Aurel Gheorghiţă, şi de Grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, dirijat de fondatorul acestuia, arhid. Mihail Bucă. Revista COMUNICAŢII Mobile şi TelecomTV.ro au fost parteneri media ai evenimentului.

Călătorind în timp, Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” s-a metamorfozat prin expoziţia “Bucureştiul Interbelic: La Vie Parisienne”, reviste şi cărţi rare readucând parfumul nostalgic al Bucureştiului secolului trecut. Pe toată durata evenimentului, “insomniacii” au putut explora, prin tururi ghidate, fiecare încăpere a acestui edificiu naţional dedicat cunoaşterii, descoperind farmecul noii clădiri BCU, renăscută din propria-i cenuşă după 1989, ce se dezvăluie prin arhitectura sa şi patina vremurilor de altădată.

Pe toată durata evenimentului, au fost organizate tururi ghidate în fiecare încăpere a acestui lăcaș dedicat cunoașterii, publicul având astfel posibilitatea de a descoperi farmecul acestei clădiri ce se dezvăluie prin arhitectura sa și patina vremurilor de altădată.

“În urmă cu un deceniu, am înscris Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” în circuitul Noptea Europeană a Muzeelor, iar an de an ne-am străduit să creștem apetitul pentru educație și cultură de calitate. Conceptul propus anul acesta este legat de (re)amintirea și (re)cunoașterea valențelor francofone ale Bucureștiului din secolul trecut. Credem cu tărie că am fost inspirați când am gândit că se cuvine ca, în fața bibliotecii, acest concept să aibă un contrapunct oferit de două instituții cu veche tradiție în promovarea spiritualității românești, armata și biserica și suntem onorați că au dat curs invitației noastre”,a declarat Mireille Rădoi, Director General B.C.U. „Carol I”. 

 Grupul psaltic TRONOS al Catedralei Patriarhale a fost înființat în 1997, la inițiativa Arhid. Mihail Bucă și este format în special din tineri teologi pasionați de muzica psaltică bizantină. Grupul a fost numit “Tronos” de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2007. 

    Fanfară – Muzica reprezentativă a MApN a fost înființată cu peste o jumătate de veac în urmă, fiind o formaţie de referinţă în viaţa culturală a armatei şi a ţării.

    Fundația Culturală „Remember Enescu” este o organizație neguvernamentală, prezidată de doamna profesor Mihaela Tomescu, care militează pentru  promovarea tinerilor muzicieni în circuitul muzical profesionist.   

    Cantus Mundi este primul program național de integrare socială prin cânt coral destinat copiilor și tinerilor din România, finanțat de Guvernul României și creat în 2011 cu suportul membrilor Corului Madrigal. 

www.comunic.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe