OraNoua.ro
Publicat în 1 octombrie 2014, 19:30 / 385 elite & idei

Mirel Palada: Această normalitate pe cale să se întîmple

Mirel Palada: Această normalitate pe cale să se întîmple

de Mirel Palada

Oamenii au un nas social foarte fin. Simt imediat cele mai delicate schimbări de opinie. Şi, în consecinţă, îşi schimbă şi ei opinia. E un proces care se alimentează singur. Graficul de mai jos vorbeşte despre felul în care românii percep situaţia socială şi politică actuală.

Evoluţia ponderii celor care cred că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, vorbeşte despre starea de nemulţumire / nelinişte generală. E un grafic pe care vi l-am mai prezentat. E un indicator al deranjului social. În vremuri intense a sărit pînă aproape de 90%. În vremuri bune a scăzut chiar pînă la 40%. În general, nivelul de 50% e considerat a fi unul decent, un semn de mulţumire.

În momentele de alegeri, cînd oamenii simt că se apropie o schimbare, sau imediat după, cînd aceasta tocmai s-a întîmplat, indicatorul punctează prompt. Mărturii sînt toate crestăturile în V din el pe parcursul timpului, aproape toate întîmplate cu ocazia alegerilor.

Şi acum lumea simte că vine o schimbare. Că se schimbă o eră. Că scăpăm de cel care, timp de 10 ani, a generat numai tensiune şi ură împrejur. Indicatorul scade pe zi ce trece. Temperatura supărării sociale scade. Un semn cît se poate de clar că vremurile sînt pe cale să se schimbe.

Sursa: http://adevarul.ro/

 

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

PoliticKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

EconomieCristian Grosu: Ieșirea din economia liberală de piață

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaDan Mircea Cipariu realizează ateliere de lectură și scriere creativă în cadrul proiectului ”Țesem legături”

EditorialAlexandru Lăzescu: G7 vs BRICS – competiția pentru o nouă ordine mondialăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe