OraNoua.ro
Publicat în 12 august 2015, 17:50 / 499 elite & idei

Mirel Palada: Asistăm la un atac fățiș al PNL la adresa independenței justiției

Mirel Palada: Asistăm la un atac fățiș al PNL la adresa independenței justiției

Mirel Palada, consilier de stat în Guvernul României, afirmă că PNL a lansat „un atac fățiș” la adresa independenței justiției, atac „girat”de conducerea centrală a formațiunii liberale, argumentând că afirmațiile președintelui Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, la adresa Procurorului General al României sunt de o „gravitate extremă”.

„Asistăm la un atac fățiș al PNL la adresa independenței justiției, atac girat de conducerea centrală a partidului, care nu a avut nicio reacție de detașare și dezaprobare față de declarațiile liderului de la Cluj. Maniera în care PNL se raportează la activitatea procurorilor demonstrează duplicitatea acestui partid în ceea ce privește justiția și statul de drept”, afirmă miercuri Mirel Palada, într-o declarație transmisă AGERPRES.

Potrivit acestuia, „în spatele declarațiilor de fațadă ale Alinei Gorghiu, care nu a lămurit controversata sa relație cu Electrica, și ale lui Vasile Blaga, care nu știe cum să se mai disculpe în afacerea EADS, se află interesele baronilor locali ai PNL, care vor să controleze justiția”.

„Atacul la adresa Procurorului General este de neacceptat într-un stat de drept. Sper ca societatea civilă și autoritățile abilitate să reacționeze în fața acestui derapaj al PNL și a încercării evidente din partea acestui partid de a intimida justiția”, conchide Mirel Palada.

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Mihai Seplecan, i-a cerut demisia procurorului general Tiberiu Nițu, acuzând faptul că deciziile instanțelor nu sunt respectate de procurori.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marți AGERPRES, Mihai Seplecan a acuzat autoritățile nu doar că nu au organizat alegerile parțiale la termen, ci și că le-au blocat „intenționat”.

De asemenea, liberalul i-a acuzat pe procurorii de la Parchetul General că au soluționat cu „neînceperea urmăririi penale” o plângere depusă de el împotriva premierului Victor Ponta.

Ultima ora:

ObservatorCorina Murafa, la emisiunea „Banii Azi”

PoliticMarco Badea: Două cazuri care arată cât de importantă este Uniunea Europeană pentru democrațiile fragile care au făcut parte din URSS

EconomieRadu Burnete: Cât de mult a crescut România de când a intrat în UE. Ascensiunea economică e destul de serioasă

ExternRobert Lupițu: Miniștrii de externe ai României și Olandei au discutat, la București, despre sprijinul pentru Ucraina și consolidarea apărării NATO pe flancul estic

SocialCiprian Stănescu: Câștigătoarea celei de-a treia ediții a primit premiul de 2000 de euro oferit de Social Innovation Solutions

EvenimenteAndreea Negru: Conferința „Dezvoltare sustenabilă între trend și necesitate” va avea loc în data de 22 mai

EditorialAlexandru Grumaz: „Liniile roșii” ale Orientului Mijlociu au fost șterse!

CulturaCristina Popescu: Sărbătoarea florilor la Senatul RomânieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe