OraNoua.ro
Publicat în 6 august 2014, 14:34 / 327 elite & idei

Mirel Palada: Reducerea CAS nu poate fi cuprinsă în rectificarea bugetară pentru că Traian Băsescu nu a promulgat legea

Mirel Palada: Reducerea CAS nu poate fi cuprinsă în rectificarea bugetară pentru că Traian Băsescu nu a promulgat legea

de Mirel Palada

Rectificarea bugetară pozitivă aprobată ieri în şedinţa de Guvern a devenit peste noapte negativă în ochii presei de dreapta.

Publicaţiile apropiate lui Traian Băsescu încearcă să neutralizeze efectele pozitive ale rectificării bugetare. Acestea prezintă doar comunicarea tendenţioasă făcută de Consiliul Fiscal, ce critică neincluderea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale în noua formă a bugetului.

Dânşii încearcă să acopere realitatea cu mult zgomot inutil, dezinformând populaţia asupra activităţii Guvernului Ponta.

Este cazul să restabilim adevărul.

Ceea ce jurnaliştii afiliaţi lui Traian Băsescu ştiu, dar refuză să prezinte obiectiv, este faptul că sursele de finanţare pentru reducerea CAS sunt cuprinse în buget prin legislaţie. Trebuie să existe o lege pentru reducerea CAS, înainte ca aceasta să fie operată în rectificarea de buget.

Ştim însă eforturile considerabile depuse în ultimul timp de Preşedintele României pentru a nu aproba legea reducerii CAS. Cum reglementarea juridică nu a fost promulgată de Traian Băsescu, nu este legal ca Guvernul să prindă sursele de finanţare pentru această măsură în cadrul rectificării bugetare curente.

Guvernul îşi face datoria şi acţionează strict în limitele permise de cadrul legal. Oricât ne-am dori să reducem CAS-ul cât mai repede, nu o putem face atâta timp cât nu există lege. Iar legea nu există pentru că Traian Băsescu se opune cu vehemenţă.

Cumva, din toată această situaţie, pentru presa băsistă rezultă cu totul altceva, în flagrantă sfidare a adevărului: tot Guvernul este de vină că nu se reduce CAS-ul.

Ţin să-i dezamăgesc pe cei care s-au bucurat mult prea devreme că această măsură de relaxare fiscală extrem de benefică pentru eonomia României nu se aplică deocamdată.

Cu toată opoziţia făcută de Traian Băsescu şi în ciuda oricăror intoxicări venite dinspre cei care îi cântă osanale Preşedintelui, promisiunea lui Victor Ponta în faţa românilor va fi ţinută, iar reducerea CAS va fi promulgată şi aplicată.

Sursa: http://adevarul.ro/

Ultima ora:

ObservatorOmer Tetik: Mergem pe gheaţă, aşa că preferăm să mergem cu paşi mici. Avem un optimism precaut pentru 2023, vrem să creştem, dar cu toţii trebuie să ne adaptăm la noua realitate, în care dobânzile nu vor mai fi mici

PoliticDaniel Constantin Ciungu: Activitatea politică în teren râmâne principala comunicare cu cetățenii, inclusiv în zilele de iarnă

EconomieOmer Tetik: Mergem pe gheaţă, aşa că preferăm să mergem cu paşi mici. Avem un optimism precaut pentru 2023, vrem să creştem, dar cu toţii trebuie să ne adaptăm la noua realitate, în care dobânzile nu vor mai fi mici

ExternRobert Lupițu: Klaus Iohannis, vizită în Azerbaidjan joi și vineri – Șeful statului va deschide alături de omologul azer Reuniunea ministerială a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze

SocialGeorge Butunoiu: Cei care țin locurile ocupate

EvenimenteIonuț Stanimir, la Conferința „Banii României producătoare – finanțarea economiei private”

CulturaDan Mircea Cipariu: Portrete sentimentale. Meta Vers & degețele vorbitoare

EditorialAlexandru Grumaz: Turcia și resetările regionaleClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe