Matei Bogdan
Publicat în 23 noiembrie 2022, 12:50 / 38 elite & idei

Mirel Palada: Să oprim muzica, să aprindem lumina, să ne organizăm un pic

Mirel Palada: Să oprim muzica, să aprindem lumina, să ne organizăm un pic

de Mirel Palada

Cei de dreapta, unii dintre ei niște pseudo-fasciști de cea mai bună calitate, trebuie să înțeleagă că de plus-valoarea creată într-o societate trebuie să beneficieze inclusiv cei defavorizați, bătuți de soartă, cît mai ales cei care au contribut deja la bunăstarea acestei țări și acum sînt prea în vîrstă pentru a mai contribui la asprul joc al realității.

Cuvîntul cheie este “inclusiv”. Adică inclusivitate. Plus-valoarea nu trebuie să se ducă doar la deținătorul de capital, nu trebuie să fie sifonată înspre centrul Imperiului, via paradisurile fiscale, într-o ticăloasă logică neo-colonialistă.

Precum în toate celelalte state puternice.

Cei de stînga, unii dintre ei niște pseudo-kaghebiști de cea mai bună calitate, trebuie și ei să înțeleagă că, fără competiție și fără halca de plus-valoare pe care deținătorii de capital și-o iau din felia de tort a țării, eficiența suferă și riscăm să cădem înapoi într-o băltire din care de-abia de-abia ne-am ridicat de ceva timp încoace.

Cuvîntul cheie este “eficiență”. Plus-valoarea nu trebuie să fie distribuită prea generos de-a valma, fără mecanisme de validare și fără grijă pentru cheltuirea banului public. Plus-valoarea trebuie împărțită între cei care dețin capitalul, cei care pun la dispoziție forța de muncă și restul neproductiv al societății, copii bătrîni bolnavi incapacitați, via o distribuire cumpătată realizată de către stat.

Precum în toate celelalte state puternice.

Continuarea, aici.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe