OraNoua.ro
Publicat în 2 iulie 2014, 19:12 / 243 elite & idei

Mișu Negrițoiu: ASF va avea o nouă politică de recrutare și promovare a personalului începând cu 1 iulie 2014

Mișu Negrițoiu: ASF va avea o nouă politică de recrutare și promovare a personalului începând cu 1 iulie 2014

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va avea, începând cu 1 iulie 2014, o nouă politică de recrutare și promovare a personalului, aprobată la sfârșitul săptămânii trecute de către Consiliul ASF.

Potrivit unui comunicat al ASF remis luni AGERPRES, printre cele mai importante aspecte pe care le reglementează noua politică în materie de resurse umane se numără metodele de recrutare și selecție pentru ocuparea posturilor vacante, principiile pe care se bazează recrutarea și selecția viitorilor angajați, criteriile generale de eligibilitate, precum și condițiile pe care candidații trebuie să le îndeplinească pentru ocuparea unor funcții de conducere în cadrul ASF.

‘ASF este o instituție de excelență și de aceea vrem ca toți cei care lucrează în cadrul Autorității să fie specialiști de înaltă ținută morală și profesională. Noua procedură de recrutare și selecție stabilește criterii și metodologii care ne vor ajuta să avem în cadrul organizației, în proporție majoritară, profesioniști desăvârșiți’, a declarat președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

Conform ‘Politicii de recrutare și selecție pentru ocuparea posturilor în structura organizatorică a ASF’, care intră în vigoare de la 1 iulie 2014, ocuparea posturilor vacante în cadrul Autorității se face printr-o selecție externă și internă desfășurată simultan, pentru a asigura echilibru, competitivitate și deschidere către piață.

Recrutarea în ASF se face prin concurs (test profesional, evaluarea compatibilității cu postul prin testare psihometrică și interviu, interviul socio-profesional) la care participă cel puțin trei candidați interni și externi pentru fiecare post în parte.

De asemenea, ASF a lansat și Programul Tinere Talente, dedicat atragerii de tineri absolvenți ai facultăților, masteratelor, doctoratelor de profil, precum și recrutării de tineri angajați care să se implice în procesul de redresare și dezvoltare a instituției.

Ultima ora:

ObservatorClaudiu Butacu: România nu poate lipsi de la Solar Decathlon!      

PoliticAntal Lorant: Yesterday we discussed and voted on an important law!

EconomieDaniela Șerban: Companiile incluse în BET AeRO vor fi punctate din acest an pentru interacțiunea cu investitorii, prin indicatorul VEKTOR

ExternMarco Badea: 84 de zile de când a început războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaDan Mircea Cipariu: Blues & poetry performance, în spațiul La Cave de Bucarest

EditorialMihai Anghel: Domeniile regale ale sufletuluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe