OraNoua.ro
Publicat în 14 mai 2014, 16:26 / 152 elite & idei

Mișu Negrițoiu: ASF va intra într-un proces de realiniere și ajustare

Mișu Negrițoiu: ASF va intra într-un proces de realiniere și ajustare

Autoritatea de Supraveghere Financiară va intra într-un proces de realiniere și ajustare care să conducă la o integrare completă a instituției și la o eficientizare a operațiunilor, a spus, vineri, Mișu Negrițoiu, președintele Autorității.

„ASF-ul, probabil ce așteptați mai mult, va intra într-un proces de realiniere și ajustare care să conducă la o integrare completă a instituției și la o eficientizare a operațiunilor, atât sub aspectul costurilor cât și sub aspectul comunicării cu piața și susținerii disciplinate și transparente a dezvoltării piețelor. Acest proiect de realiniere presupune continuarea integrării, dar avem în vedere ca prim nivel refacerea organigramei și pentru refacerea organigramei redefinirea atribuțiilor direcțiilor a departamentelor până la redefinirea pozițiilor de conducere și de execuție în cadrul Autorității”, a spus Negrițoiu.

Acesta a subliniat că, pentru a se realiza procesul, se va ține cont de un contract de consultanță de la PriceWaterhouseCoopers. Primul raport a și fost prezentat deocamdată, este în formă de proiect, iar în formă definitivă va fi prezentat săptămâna viitoare.

„Acest raport propune revizuirea în principal a numărului de personal de execuție, în baza unei organigrame mai simplificate, eliminarea unor nivele de conducere nenecesare și simplificarea circuitelor proceselor și procedurilor în cadrul Autorității. Nu am și nici nu pot să vă dau cifre exacte. Aici avem în vedere două obiective: reducerea cheltuielilor cu personalul, reducerea masivă a cheltuielilor cu personalul, și îmbunătățirea substanțială a performanței personalului Autorității. Am discutat aceste lucruri și cu salariații ASF-ului. Le-am spus că avem nevoie de fiecare dintre ei, dar nu avem nevoie de toată lumea. Cine muncește, cine are rezultate, cine are inițiativă, cine răspunde așteptărilor publicului și piețelor, cine este eficient are un loc de muncă. Locul de muncă nu este garantat pentru nimeni”, a explicat Mișu Negrițoiu.

Tot acest proiect prevede și revizuirea sistemului de compensare, de retribuire. Sporurile și primele au fost blocate.

De asemenea, președintele ASF a declarat că a aliniat salariile conducerii ASF sub cele ale autorităților române comparabile și sub cele al BNR.

Potrivit lui Mișu Negrițoiu procesul de realiniere și ajustare va dura între 3 și 9 luni.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe