OraNoua.ro
Publicat în 14 mai 2014, 16:26 / 228 elite & idei

Mișu Negrițoiu: ASF va intra într-un proces de realiniere și ajustare

Mișu Negrițoiu: ASF va intra într-un proces de realiniere și ajustare

Autoritatea de Supraveghere Financiară va intra într-un proces de realiniere și ajustare care să conducă la o integrare completă a instituției și la o eficientizare a operațiunilor, a spus, vineri, Mișu Negrițoiu, președintele Autorității.

„ASF-ul, probabil ce așteptați mai mult, va intra într-un proces de realiniere și ajustare care să conducă la o integrare completă a instituției și la o eficientizare a operațiunilor, atât sub aspectul costurilor cât și sub aspectul comunicării cu piața și susținerii disciplinate și transparente a dezvoltării piețelor. Acest proiect de realiniere presupune continuarea integrării, dar avem în vedere ca prim nivel refacerea organigramei și pentru refacerea organigramei redefinirea atribuțiilor direcțiilor a departamentelor până la redefinirea pozițiilor de conducere și de execuție în cadrul Autorității”, a spus Negrițoiu.

Acesta a subliniat că, pentru a se realiza procesul, se va ține cont de un contract de consultanță de la PriceWaterhouseCoopers. Primul raport a și fost prezentat deocamdată, este în formă de proiect, iar în formă definitivă va fi prezentat săptămâna viitoare.

„Acest raport propune revizuirea în principal a numărului de personal de execuție, în baza unei organigrame mai simplificate, eliminarea unor nivele de conducere nenecesare și simplificarea circuitelor proceselor și procedurilor în cadrul Autorității. Nu am și nici nu pot să vă dau cifre exacte. Aici avem în vedere două obiective: reducerea cheltuielilor cu personalul, reducerea masivă a cheltuielilor cu personalul, și îmbunătățirea substanțială a performanței personalului Autorității. Am discutat aceste lucruri și cu salariații ASF-ului. Le-am spus că avem nevoie de fiecare dintre ei, dar nu avem nevoie de toată lumea. Cine muncește, cine are rezultate, cine are inițiativă, cine răspunde așteptărilor publicului și piețelor, cine este eficient are un loc de muncă. Locul de muncă nu este garantat pentru nimeni”, a explicat Mișu Negrițoiu.

Tot acest proiect prevede și revizuirea sistemului de compensare, de retribuire. Sporurile și primele au fost blocate.

De asemenea, președintele ASF a declarat că a aliniat salariile conducerii ASF sub cele ale autorităților române comparabile și sub cele al BNR.

Potrivit lui Mișu Negrițoiu procesul de realiniere și ajustare va dura între 3 și 9 luni.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe