OraNoua.ro
Publicat în 18 iunie 2014, 18:54 / 230 elite & idei

Mișu Negrițoiu: ASF va recruta cel puțin 10 absolvenți din ASE

Mișu Negrițoiu: ASF va recruta cel puțin 10 absolvenți din ASE

Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/ va recruta cel puțin 10 absolvenți din Academia de Studii Economice /ASE/, iar recrutările vor începe în toamna acestui an, a declarat marți președintele ASF, Mișu Negrițoiu, cu prilejul semnării unui protocol între cele două instituții, care vizează identificarea și selectarea studenților, masteranzilor și doctoranzilor cu rezultate deosebite.

„Vrem să atragem talente tinere, sânge proaspăt, cu idei noi, care să ne ajute să construim o instituție modernă. Noi oferim locuri în organizație pentru angajare cât și pentru burse și stagii de pregătire. Construim un program de un an de zile, în care noi (ASF — n.r.) aducem tineri absolvenți și îi instruim în cadrul organizației, la locul de muncă. Îi trecem prin toate departamentele, prin toate direcțiile și la sfârșitul unui stagiu de un an de zile, unde sunt plătiți cu salarii de intrare, vor opta ei, în funcție de nevoile noastre, acolo unde se văd cei mai potriviți. Și atunci îi definitivăm pe posturile respective de specialiști și le dăm și salariul corespunzător”, a afirmat președintele ASF.

Mișu Negrițoiu a arătat că ASF va oferi și stagii de practică pentru studenți, pe o perioada limitată, iar protocolul semnat marți vizează dezvoltarea mai multor activități cu ASE, inclusiv activități științifice în viitor, colaborări în analize economice și de piață, precum și cursuri pe care ASE le poate oferi ASF pentru pregătirea continuă a angajaților instituției.

Oficialul ASF a explicat că într-o prima faza instituția vizează selecția a 10-20 de persoane și că nu vor fi formate posturi noi în ASF, ci va fi un număr de locuri dedicate acestui program, care nu afectează activitatea direcțiilor din ASF.

,,Între 10 și 20 de oameni vor fi în primul lot, pentru care facem un buget separat, gestionat de Departamentul de Resurse Umane, și care nu grevează plata salariilor în general. Bugetul este pe un an de zile, lansăm un proces de recrutare în toamna, după terminarea examenelor de licență. Cel puțin 10 oameni vom angaja (…) Inițiem două programe de întinerire — talente tinere pe care le atragem din afară, cuplat cu un program de talente tinere pe care le identificăm în interiorul organizației și pe care încercăm să le promovăm. În partea superioară a mediei de vârstă (a angajaților ASF — n.r.), din programul de restructurare face parte și încurajarea pensionării înainte de termen. Suntem într-un proces de organizare, de creare de locuri atât prin plecarea naturală, fie din motive de vârstă fie din alte motive. Reanalizăm nevoile de resurse ale ASF și creăm disponibilități să aducem oameni tineri și oameni din afară”, a spus Negrițoiu.

Acordul de parteneriat este unul strategic și are trei componente principale: formarea inițială și intrarea studenților selectați de la ASE într-un internship în cadrul ASF , care ulterior vor deveni salariați ASF, formarea continuă pentru cei care acum lucrează în ASF, prin departamentele de pregătire post-universitară ale ASE, și participarea cadrelor didactice din ASE la diverse teme de cercetare ASF și valorizarea acestor cercetări, studii prin conferințe științifice comune și publicarea rezultatelor, a declarat rectorul ASE, prof. univ. dr. Pavel Năstase.

Rectorul ASE a afirmat că există două facultăți de frunte ale ASE — Facultatea de Relații Economice Internaționale și Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori — care, prin domeniile de studiu, sunt strâns legate de profilul de pregătire a personalului ASF.

Potrivit rectorului ASE, criteriile de selecție pentru programul ASF sunt cele obișnuite care se practică și în marile companii cu care ASE are protocoale, fiind menționate în acest sens rezultatele studenților, componentă de comunicare și testele practice sub formă unei lucrări sau a unui proiect.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: ICI Bucureşti familiarizează audienţa din România cu noţiunea de HPC – High Performance Computing

PoliticKlaus Iohannis, la Forumul de la Malmö: Vom înființa în România un premiu național anual pentru personalităţi române şi internaţionale care contribuie la educaţia privind Holocaustul

EconomieCristian Popa: BNR este hotărâtă sa tempereze dinamica prețurilor

ExternGeorge Friedman: Europa și NATO, trase pe linie moartă de Statele Unite

SocialSorin Cucerai: Dreptul la viață e nederogabil

EvenimenteVictor Vevera: ICI Bucureşti familiarizează audienţa din România cu noţiunea de HPC – High Performance Computing

CulturaCristina Popescu: Porumbei exotici

EditorialClaudiu Butacu: Cum arată cultura organizațională a unui ONG acum, față de cum arăta acum câțiva aniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe